Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Paplašina Policijas koledžas maksas pakalpojumu klāstu

Andrejs Rjabcevs, 28.07.2009. 12:37

Ministru kabinets šodien, 28.jūlijā, nolēmis papildināt Valsts Policijas koledžas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi, ļaujot tai turpmāk saņemt samaksu arī par tādiem papildus pakalpojumiem kā printēšana, ar izglītības apguvi nesaistītu izziņu sagatavošanu, kā arī profesionālās izglītības pakalpojumu sniegšanu fiziskām un juridiskām personām.

Printēšana kā oficiāls maksas pakalpojums ieviests tādēļ, ka kadetiem mācību procesā nepieciešams sagatavot dažādus referātus un pētnieciskos darbus, taču ne visiem ir pieeja printerim, lai šos darbus izdrukātu. Ja students šo pakalpojumu vēlēsies veikt ar koledžas aparatūru un uz mācību iestādes iegādātā papīra, šis pakalpojums viņam turpmāk izmaksāt sešus santīmus (ieskaitot PVN) par lapu. Savukārt izziņas sagatavošana iesniegšanai kredītiestādēm un citām komerciālajām iestādēm par dienestu Valsts Policijas koledžā un darba samaksu kredīta saņemšanai vai citiem mērķiem turpmāk maksās Ls 2,42.

Tāpat jauns maksas pakalpojums būs profesionālo kursu un apmācības nodarbību vadīšana Valsts Policijas koledžā vai tās reģionālajās klasēs, kā arī kvalifikācijas eksāmenu pieņemšana gan fiziskām personām, gan citu iestāžu un organizāciju darbiniekiem - zemessargiem, pašvaldību policistiem u.c. Par šādām nodarbībām koledža varētu saņemt 11 latus par katru akadēmisko stundu, ja nodarbība notiek koledžas telpās, un 16 latus - ja koledžas reģionālajās klasēs. Kvalifikācijas eksāmena pieņemšana maksās 10 latu par katru personu.

Kopumā ar jauno maksas pakalpojumu ieviešanu un citu jau iepriekš sniegto maksas pakalpojumu cenu izmaiņām Policijas koledža šā gada budžetu cer palielināt par nepilniem 2 tūkstošiem latu, savukārt nākamgad tas varētu nest papildus 4875 latus.

Valsts Policijas koledža ir Valsts policijas pakļautībā esoša izglītības iestāde. Koledžas pamatuzdevums ir sagatavot policijas darbiniekus profesionālajam dienestam policijā, atbilstoši noteiktajām prasībām un pasūtījumam, kā arī īstenot Valsts policijas darbinieku profesionālās pilnveides sistēmas izveidi saistībā ar dienesta gaitas turpmāko virzību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV