Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Slēgs trīs Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošās sporta skolas

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa, 28.07.2009. 15:52

Lai nodrošinātu efektīvu sporta politikas īstenošanu, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izvērtē padotības iestāžu funkcijas un darbības rādītājus, kā arī iepazinusies ar sporta izglītības iestāžu tīklu un programmu piedāvājumu Rīgā, kā rezultātā šodien, 2009.gada 28.jūlijā, Ministru kabinets (MK) atbalstīja Rīgas specializētās peldēšanas skolas, Sporta pārvaldes specializētās tenisa skolas un Sporta pārvaldes specializētās vingrošanas skolas slēgšanu ar 2009.gada 1.septembri.

IZM, veicot padotībā esošo sporta skolu funkciju un uzdevumu analīzi, secināja, ka Rīgas specializētās peldēšanas skolas, Sporta pārvaldes specializētās tenisa skolas un Sporta pārvaldes specializētās vingrošanas skolas audzēkņi pārsvarā ir Rīgas pilsētas pašvaldības iedzīvotāju bērni un Rīgas pilsētas teritorijā jau ir līdzīga profila Rīgas pilsētas pašvaldības dibinātas sporta skolas (piemēram, Rīgas vingrošanas skola, Bērnu un jauniešu sporta centrs "Daugavas sporta nams"), kurās jau šobrīd tiek īstenotas tādas pašas profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas.

Likvidējamo sporta skolu audzēkņiem būs iespējas turpināt sporta nodarbības vai nu iepriekšminētajās vai arī citās Rīgas pilsētas pašvaldības dibinātajās sporta skolās. Papildus minētajam, šobrīd IZM padotībā esošajā valsts aģentūrā "Nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs" ir tenisa, peldēšanas un sporta vingrošanas nodaļas, kur turpmāk papildus tiks atbalstīti likvidējamo sporta skolu īstenotie sporta veidi.

Sporta skolu likvidācijas rezultātā šogad plānots ieekonomēt 12 846 latus, kuri tiks novirzīti IZM budžeta apakšprogrammā 09.13.00 "Sporta administrēšana un sagatavošanas centri" pārējo no valsts budžeta finansēto valsts sporta iestāžu darbības nodrošināšanai.

IZM sadarbībā ar sociālajiem partneriem turpina darbu arī pie pārējo IZM padotībā esošo valsts sporta iestāžu funkciju un uzdevumu analīzes un tuvākajā laikā tiks sagatavoti un izskatīšanai MK iesniegti tiesību aktu projekti, paredzot šo iestāžu optimizāciju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV