Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Čehijas valdība apstiprina 200 miljonu eiro aizdevumu Latvijai

LETA--ČTK, 29.07.2009. 10:04

Čehijas valdība šonedēļ apstiprināja vienošanos starp Čehiju un Latviju par 200 miljonu eiro (140,56 miljonu latu) aizdevumu Latvijai.

Čehijas prezidents Vāclavs Klauss attiecīgo likumu par valsts parādzīmju programmu parakstīja jau aprīļa sākumā.

Kā pavēstīja Čehijas premjerministrs Jāns Fišers, aizdevuma mērķis ir palīdzēt stabilizēt Latvijas ekonomiku, kas globālās finanšu krīzes rezultātā nonākusi sarežģītā situācijā.

Puse no šīs summas tiks iedalīta šogad, bet pārējie 100 miljoni eiro 2010.gadā. Ar parādzīmju tirdzniecību iegūtā naudas summa tiks izmantota kā bezprocentu aizdevums uz septiņiem gadiem. Visus ar aizdevumu saistītos izdevumu segs Latvija.

Daļa no Čehijas piešķirtās finanšu palīdzības tiks iedalīta mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kas sadarbojušies ar Čehiju, vēsta ziņu aģentūra ČTK.

Projektus, kuru atbalstīšanai tiks izmantota Čehijas piešķirtā nauda, būs jāapstiprina abām pusēm, pavēstīja Čehijas Finanšu ministrija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV