Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Ventspilī svinēs Pilsētas svētkus

Māra Vīgerte, 29.07.2009. 11:28 | komentāri (1)

No 6. līdz 9.augustam - pašā vasaras ziedēšanas vidū Ventspils svin Pilsētas svētkus. Svētku programma tiek veidota plaša un daudzveidīga, tajā iekļautas novitātes, neaizmirstot arī par tradīcijām. Četru svētku dienu programmā centrālās aktivitātes plānotas 8. augustā Ostas ielas promenādē – dažādi koncerti un atrakcijas, amatnieku tirgus un mākslas akcijas.

Aktīvākās svētku dienas – sestdienas vakarā plkst. 20:00, noslēdzoties Ziedošās mākslas festivālam, sāksies vakara koncerta un noslēguma daļa uz centrālās skatuves Ostas ielas promenādē. To vadīs aktieris un režisors Valdis Pavlovskis un aktrise Laila Kirmuška. Pārsteigums visiem klātesošiem būs Jaunzēlandes kristīgā rokgrupa "Red Rain", kura plašākai publikai Ventspilī muzicēs pirmoreiz. Dinamiskā un atraktīvā čello roka grupa "Melo-M" atskaņos dažādu tautu melodiju aranžējumus no programmas "Apkārt pasaulei". Labāko no sava repertuāra piedāvās leģendārā latviešu hārdroka grupa "Opus Pro". Vakara koncertā dzirdēsim arī maestro Raimonda Paula izloloto zvaigzni – jauno daudzsološo solisti Ievu Sutugovu, savukārt perkusionistu apvienība "Pulsa Efekts" sola pārsteigt pasākuma dalībniekus ne tikai ar sitamo instrumentu spēli, bet arī ar uguns šova elementiem.

Svētku vakara programmā piedāvāsim arī vietējo Ventspils mākslinieku sniegumu. Ventspils pilsētā ir talanti, ar kuriem lepojamies un kuri guvuši spožas uzvaras konkursos ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām. Daudzveidīgu latviešu estrādes dziesmu programmu ir sarūpējuši dziedātāji no popstudijas "Jūras akmentiņi" un Ventspils mūzikas vidusskolas pedagogi, kā arī estrādes un džeza mūzikas nodaļas audzēkņi - Rihards Bērziņš, Madara Grēgere, Laura Rubīna, Ketija Arāja, Elīza Krūkle, Kaspars Grigalis, Sergejs Somikss, Toms Mikāls, Jānis Lērums, Kaspars Vizulis, Uģis Immers. Programmu krāšņos Everitas Panfiļonokas deju studijas "Prieks" dejotāji.

Pilsētas svētku kulminācijas brīdis – salūts. Daudzkrāsainās uguns ziedu buķetes un strūklakas debesīs zīmēs SIA "Svētku aģentūra", kuras izstrādāto svētku salūtu papildinās speciāli gatavots atbilstošs muzikālais fons.

Lai svētki nāk ar prieku un lepnumu par mums pašiem, lai uz brīdi varam nolikt malā ikdienas rūpes, lai ir vēlme priecāties par vienkāršām un sirsnīgām lietām, kas sakņojas mūsu pašu tradīcijās! Gaišus, sirsnīgus un saulainus Ventspils Pilsētas svētkus!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV