Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Dombrovskim ir plāns ministriju reorganizācijai, taču sabiedrībai to neatklāj

LETA, 29.07.2009. 12:39 | komentāri (2)

Premjeram Valdim Dombrovskim (JL) ir savs redzējums par ministriju reorganizāciju un funkciju pārdali, aģentūrai LETA sacīja valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne.

Kā norādījis Dombrovskis, ministriju skaita izmaiņas un funkciju pārdale ir jautājums, kas ir aktuāls un būs aktuāls arī nākamā gada budžeta kontekstā.

"Man ir savs redzējums par to, kādas varētu būt funkciju pārdales starp ministrijām un no kā valsts budžeta līdzekļu taupīšanas vārdā varētu atteikties pavisam. Tomēr, iekams šis jautājums nav pārrunāts koalīcijas līmenī, nebūtu pareizi izplatīt tikai versijas un vairot politiskas spekulācijas ap šo tēmu. Te nav vietas politiskiem paziņojumiem," uzsvēris premjers.

Pēc viņa domām, kamēr nav izvērtētas visas funkcijas, no kurām valsts var atteikties vai kuras var apvienot, kamēr nav panākta politiska vienošanās, nav nekāda pamata dezorganizēt ierēdņus, izplatīt baumas politiskajā vidē un musināt tautu par tās vai citas ministrijas likvidēšanu.

LETA jau ziņoja, ka, pēc finanšu ministra Einara Repšes (JL) teiktā, ministriju apvienošana ir viens no izdevumu samazināšanas perspektīvākajiem virzieniem. Kā vakar sacīja politiķis, pagaidām vēl ir pāragri sniegt plašākus vērtējumus, jo diskusijas turpinās, tomēr ir skaidrs, ka darbā pie nākamā gada budžeta tas būtu pareizais virziens.

Būtiski samazināt ministriju skaitu centās jau iepriekšējais premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), tomēr valdošās koalīcijas partijas, trīs no kurām strādā arī Dombrovska valdībā, nespēja par izmaiņām panākt politisku vienošanos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV