Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Valmierā augustā notiks Ziedu svētki „Uzziedi, Valmiera!”

Līga Tarbuna, 30.07.2009. 13:07

30.augustā Ziedu svētkos „Uzziedi, Valmiera!” jau sesto gadu Valmierā uzziedēs krāšņas ziedu kompozīcijas, kas priecēs valmieriešus arī pirmajā skolas dienā – 1.septembrī. Svētku organizatori iecerējuši veidot ziedu kompozīcijas gudrības simbola – pūces, kā arī burtu „ABC” formā un ar īpašu ziedu veidojumu stilistiski papildināt tēlnieka Andra Vārpas radīto skulptūru „Gaismas strūklaka”.
Valmierā augustā notiks Ziedu svētki „Uzziedi, Valmiera!”

„Ziedu kompozīcijas Valmierā būs aplūkojamas vairākas dienas. Iepriekšējos gados daudzi valmierieši, īpaši skolēni, pirmajā skolas dienā izmantoja iespēju fotogrāfijās iemūžināt krāšņos ziedu veidojumus. Arī šogad šādu tradīciju varēs turpināt,” informē Valmieras Kultūras centra direktore Vaira Dundure.

Svētku laikā, 30.augustā, notiks koncerts, kurā tiks sumināti Valmieras pilsētas pašvaldības izsludinātā konkursa „Dzīves vieta un vide 2009” laureāti.

Ziedu svētku organizatori aicina Valmieras uzņēmumus un iestādes vasarā un īpaši ziedu svētku laikā padomāt par īpašu noformējumu. Savukārt ikviens valmierietis augusta beigās tiks aicināts dāvināt dažādus ziedus un dabas materiālus svētku kompozīciju veidošanai.

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV