Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

LU Medicīnas fakultātē rekordliels pieteikumu skaits ārstniecības studijām

Evija Ansonska, 30.07.2009. 13:28

Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāte šogad saņēmusi rekordlielu studiju pieteikumu skaitu Ārstniecības profesionālās augstākās izglītības programmā – 464. Tas ir par 120 pieteikumiem vairāk nekā 2008.gadā. Ārstniecība šogad bijusi viena no desmit populārākajām studiju programmām Latvijas Universitātē.

„Esam patīkami pārsteigti un profesionāli gandarīti par lielo jauniešu skaitu, kas šogad izteikuši vēlmi studēt ārstniecību. Tas ir lielākais studiju pieteikumu skaits Latvijas Universitātes atjaunotās Medicīnas fakultātes vienpadsmit gadu pastāvēšanas laikā. Vienlaikus tas ir novērtējums līdzšinējam fakultātes darbam, kas piedāvā starptautiski atzītu un konkurētspējīgu augstāko izglītību,” uzsver Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes (LUMF) dekāne prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde.

Uz vienu budžeta vietu šajā programmā šogad pretendē 13 reflektanti. Uzņemšanas komisija jau izskatījusi un izvērtējusi visus studentu pieteikumus, un rudenī studijas LU MF sāks 135 topošie ārsti.

„Uzņemšanas komisija ir gandarīta, ka šogad pieteikumus studijām iesnieguši motivēti, ļoti labi sagatavoti un izglītoti jaunieši ar izcilām sekmēm, it īpaši ārstniecības studijās nepieciešamajos mācību priekšmetos – bioloģijā un ķīmijā. Turklāt vairums pretendentu šo studiju programmu izvēlējušies ļoti pārdomāti un mērķtiecīgi, atzīmējot to kā vienīgo vai prioritāro izvēli, praksē vēlreiz apliecinot, ka ārsta profesijas izvēle nekad nav nejauša. Tas ir darbs un misija mūžam,” uzskata I.Rumba-Rozenfelde.

Ievērojams pieteikumu skaits šogad bijis arī farmācijas bakalaura studiju programmā, kurā saņemti 309 pieteikumi, kas ir par 33 pieteikumiem vairāk nekā pērn. Konkurss uz vienu budžeta vietu šogad bijis 30,9. Kopumā šogad studijas šajā programmā LU MF uzsāks 60 budžeta un maksas studentu.

Liela interese šogad ir arī par Eiropas Sociālā Fonda finansēto māszinības bakalaura studiju programmu, kurā vēl līdz 31.jūlijam notiek pieteikumu un dokumentu pieņemšana. Papildu informācija: www.gribustudet.lv.

LU MF tika izveidota 1919.gada 28.septembrī ārstu gatavošanai, bet padomju laikā likvidēta. LU MF, kas pagājušo gadu nosvinēja 10 gadu jubileju, tika atjaunota 1997.gada 29.decembrī, bet svinīgi atklāta 1998.gada 4.septembrī. 2008./2009.akadēmiskajā gadā LU MF kopā mācījās 851 students, to skaitā ārzemnieki. Ar katru gadu studējošo skaits fakultātē stabili audzis, un pašlaik ik gadu LU MF uzņem aptuveni 200 studentu. Fakultātē strādā 122 mācībspēki, no kuriem 3 ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenie locekļi, 7 korespondētājlocekļi, 13 profesori, 18 asociētie profesori, 21 docents, 6 viesprofesori, 5 privātdocenti u.c.



Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV