Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Tuvojas 6. starptautiskie Zemgaļu svētki Tērvetē

Dace Kristiāna Ūdre, 03.08.2009. 09:44

Nedēļas nogalē, 8.augustā un 9.augustā, Tērvetē, Zemgales diženo valdnieku dzimtenē, jau sesto gadu norisināsies Zemgaļu svētki, kas veltīti zemgaļu dzīves veida iepazīšanai no sirmas senatnes līdz mūsdienām. Šā gada tēma "Nameiša atgriešanās".

Svētki popularizē aizvēsturisko Zemgales novadu, un zemgaļu kultūru, parādot arī citu reģionu paražas un atškirīgās tradīcijas un kultūras.

Kā katru gadu, pie Tērvetes pilskalna darbosies seno laiku apmetne, kur folkloras kopas un cīņu klubi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un Somijas demonstrēs 9. - 13. gadsimta vidi un dzīvesveidu, zemgaļu un krustnešu cīņas.

Apmeklētāji tiks gaidīti 8.augustā no plkst. 13.00 un 9.augustā no plkst. 12.00 pie Tērvetes pilskalna. Vienlaikus darbosies amatnieku tirdziņš. Tajā būs iespējams iegādāties rotkaļu izstrādājumus, keramikas traukus, tekstilijas un kalēju amatniecības izstrādājumus.

Divu dienu garumā interesenti varēs vērot dažādas sacensības - cīņas starp pagānu un krustnešu karavīriem, komandu cīņu 3x3 demonstrējumus, šaušanu ar loku un arbaletu, viduslaiku kauliņu spēli u.c. Apmeklētāji varēs tikties ar dažādu klubu dalībniekiem, kuri atspoguļo Latvijas aizvēsturi un viduslaiku vēsturi un pasākuma laikā demonstrēs kalēju amatniecības, tekstilijas un citas prasmes. Tāpat ikviens viesis varēs apmeklēt Tērvetes vēstures muzeju, kur iespējams aplūkot plašu arheoloģisko rotu, apģērbu, ieroču, bruņojumu un sadzīves priekšmetu ekspozīciju.

Ar detalizētu pasākuma programmu ikviens interesents var iepazīties www.lielkenins.lv

Svētku dalībnieki: Tērvetes zemgaļi, Excalibur, Senzeme, Ugunszīme, Vilkači, Comturia Winda, Trokšņu iela, Senās vides darbnīca, Puduris, Rodenpoys (Latvija) (Latvija), Kovarnis, Vilkatlakai, Varingis, Svetās Marijas klostera bruņinieki (Lietuva), Reas (Igaunija), True Varing, un Nardi (Baltkrievija), Kaup un Speaking Water(Krievija), kā arī viesi no Somijas, amatnieki, rotkaļi, kalēji un citi svētku viesi.

Ieejas maksa: pieaugušajiem - Ls 2, bērniem, skolēniem - Ls 1

Ar Tērvetes vēstures muzeja iniciatīvu katru gadu augusta mēneša otrajā sestdienā un svētdienā pie Tērvetes pilskalna tiek svinēti plaši starptautiski Zemgaļu svētki, kuros piedalās viesi no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas un Latvijas novadiem.

Pasākuma programma

8.augusts, sestdiena

12.00 Savu darbību uzsāk amatnieku tirdziņš. (Rotkaļu iztrādājumi, keramika, tekstīlija, un kalēja amatniecības iztradājumi).
13.00 Svētku atklāšana. "Zemgaļu atgriešanās Nameiša vadībā"
14.00 Baltijas reģiona karavīru turnīrs. ( X - XIII g.s. turnīrā piedalās karavīri no baltu ciltīm, igauņu, prūšu, Baltijas somu un slāvu zemēm).
16.00 Komandu cīņas, 3x3. (Turnīrā piedalās karavīri komandās, trīs pret trīs).
16.00. Loku šaušanas turnīrs. (Tiek izmantoti loki no dabiskiem materiāliem).
17.00 Kuršu vikingu uzbrukums tirgotāju apmetnei. (Uzbrukumā tiek izmantots kuršu kuģis).

9.augusts, svētdiena

11.00 Savu darbību atsāk amatnieku tirdziņš. (Rotkaļu iztrādajumi, keramika, tekstīlija, un kalēja amatniecības iztradājumi).
13.00. Bruņenieku turnīrs. (Turnīrā piedalās XIII - XIVg.s, bruņenieki no Livonijas, Krievzemes un Prūsijas zemēm).
15.00. Bugurts. (Cīņa starp pagānu un kristiešu bruņeniekiem).
16.00 Viduslaiku kauliņu spēle.
17.00 Svētki tiek pasludināti par slēgtiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV