Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

TP vecbiedrs Bērziņš būs veselības ministres ārštata padomnieks

LETA, 04.08.2009. 15:06

No šodienas veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) ārštata padomnieka pienākumus sāks pildīt Tautas partijas (TP) vecbiedrs, bijušais finanšu un veselības ministrs Gundars Bērziņš.

Bērziņš sniegs ministrei konsultācijas finanšu un budžeta jautājumos, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas Komunikācijas departamentā.

Veselības ministrijas Preses centra vadītājs Oskars Šneiders pastāstīja, ka Bērziņš iesaistās ministrijas darbā, lai palīdzētu sarežģītajā situācijā, kas draud ar veselības sistēmas sabrukumu. Šobrīd viņš iepazīstas ar finanšu situāciju un budžeta sadali nozarē. Bērziņš šajos jautājumos jau ir ticies ar ministrijas pārstāvjiem un tuvākajā laikā plāno doties uz Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūru.

Kā uzsvēra Šneiders, pagaidām Bērziņš situāciju nozarē negrasās komentēt un savus priekšlikumus par veselības nozares attīstību īstemiņā un ilgtermiņā varētu sniegt nedēļas beigās.

Darbu viņš darīs bez atlīdzības.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Bērziņš finanšu ministra pienākumus pildīja Andra Bērziņa (LC) valdībā, bet veselības ministra - Aigara Kalvīša (TP) vadītajā Ministru kabinetā.

2007.gada sākumā Bērziņš atkāpās no veselības ministra amata, kā iemeslu minot savu veselības stāvokli. Tāpat TP vecbiedrs neatjaunoja savu 9.Saeimas deputāta mandātu.

Bērziņš dzimis 1959.gadā. Augstāko izglītību ieguvis Rīgas Politehniskajā institūtā, kur 1983.gadā ieguvis automobiļu saimniecības inženiera specialitāti.

1993.gadā kļuvis par Latvijas Zemnieku savienības (LZS) biedru un no šīs partijas saraksta ievēlēts 5.Saeimā. Valda Birkava (LC) valdībā bijis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs. No 1995. līdz 1997.gadam Bērziņš bijis Ministru prezidenta Andra Šķēles (TP) padomnieks.

1997.gada jūlijā Gundars Bērziņš izstājās no LZS, bet 1998.gada aprīlī parakstīja manifestu par TP dibināšanu, bija TP ģenerālsekretārs. 7.Saeimā tika ievēlēts no TP saraksta un kļuva par TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV