Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem

Ilona Līduma, 04.08.2009. 15:53

Senās Zemgales sirds Tērvete, kur pagātne, pakāpusies trīs senajos pilskalnos un zem dižozoliem aprakti senču ieroči un dārgumi, nedēļas nogalē  8. un 9. augustā jau sesto reizi aicina uz starptautisku pasākumu - Zemgaļu svētkiem. Šogad aprit 730 gadi, kopš zemgaļu valdnieks Nameisis atgriezās ar savu karaspēku un atkaroja krustnešiem Tērvetes pili, tāpēc svētkiem dots nosaukums "Nameiša atgriešanās".
Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem

Kā katru gadu Tērvetes pilskalna pakājē darbosies seno laiku apmetne, kur folkloras kopas un vēstures rekonstrukcijas klubi - vairāk kā divi simti dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un Somijas demonstrēs 9.-13. gadsimta dzīvesveidu. Interesenti varēs vērot dažādas sacensības – Baltijas reģiona karavīru turnīru, šaušanu ar loku un arbaletu, viduslaiku kauliņu spēli, kā arī teatralizētu kuršu vikingu uzbrukumu tirgotāju apmetnei, kurā tiks izmantots nesen uzbūvētais kuršu kaujas kuģis. Apmeklētāji varēs tikties ar dažādu klubu dalībniekiem, kuri atspoguļos Latvijas aizvēsturi un viduslaiku vēsturi un pasākuma laikā demonstrēs amatniecības, kalēju , tekstilijas un citas prasmes.

Šaipus pilskalnam norisināsies mūsdienu amatnieku tirdziņš, Tērvetes estrādē varēs vērot pašdarbības kolektīvu koncertu, Daugavpils Oranžā kora koncertu un līksmoties zaļumballē. Jaukas atpūtas iespējas piedāvās arī Tērvetes dabas parks.
      

Svētku programma:

Seno laiku apmetne Tērvetes pilskalna pakājē


(ieeja - pieaugušajiem 2Ls, skolēniem, pensionāriem 1Ls)

8.augusts

12:00 Darbu sāk seno amatnieku darinājumu tirdziņš (rotkaļu izstrādājumi, keramika, tekstilija, kalēja amatniecības izstrādājumi, zāļu tējas, koka izstrādājumi)
13:00 Svētku atklāšana “Zemgaļu atgriešanās Nameiša vadībā“
14:00 Baltijas reģiona karavīru turnīrs (X-XIII gs turnīrā  piedalās karavīri no baltu ciltīm, igauņu, prūšu, Baltijas somu un slāvu zemēm)
16:00 Komandu cīņas 3 x 3  (turnīrā piedalās karavīri komandās trīs pret trīs)
16:00 Loku šaušanas turnīrs (tiek izmantoti loki no dabiskiem materiāliem)
17:00 Kuršu vikingu uzbrukums tirgotāju apmetnei (uzbrukumā tiek izmantots kuršu kuģis)
19:00 Zemgaļu un viņu viesu dzīres.par godu zemgaļu atkarotajai Tērvetes pilij

9. augusts

11:00 Atsāk darboties amatnieku  tirdziņš
13:00 Bruņinieku turnīrs (XIII – XIV gs .turnīrā piedalās bruņinieki no Livonijas, Krievzemes un Prūsijas)
15:00 Bugurts ( cīņa atklātā laukā starp pagānu karotājiem un bruņiniekiem)
16:00 Viduslaiku kauliņu spēle
19:00 Svētku noslēgums

Svētkos piedalās : no Latvijas  -„ Tērvetes zemgaļi”, „ Excalibur”, „Senzeme”, „Ugunszīme”,” Vilkači”, „Rodenpois”, „Komturia Vinda”, „Trokšņu iela”, „ Senās vides darbnīca”. No Lietuvas – „Kovarnis”, „Vilkatlakai”, „Varingis”, „Svētās Marijas klostera bruņinieki”. No Igaunijas – Rreas”, no Baltkrievijas – „ True Varing”, „Nardi”, no Krievijas – „Kaup”, „Speaking Water”, kā arī cīņu  klubs no Somijas.


Tērvetes estrādē

8.augusts

No 12:00  Amatnieku darinājumu tirdziņš 
15:00  Pašdarbības kolektīvu koncerts (ieeja brīva)
19:00  Daugavpils Oranžā kora koncerts, diriģents Atis Auzāns (ieeja 2Ls)
22:00  Zaļumballe kopā ar Ati Auzānu  (ieeja 2ls)

Informācija: www.zemgaletourism.lv; www.lielkenins.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV