Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Repše izdod rīkojumu par izmaiņām VID struktūrā

LETA, 05.08.2009. 13:49

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) parakstījis rīkojumu par izmaiņām Valsts ieņēmumu dienesta (VID) struktūrā un veicamajiem pasākumiem, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.

Rīkojumā uzdots izstrādāt VID reglamentu atbilstoši rosinātajai jaunajai VID struktūrshēmai un to iesniegt līdz 10.augustam finanšu ministram saskaņošanai.

"Ņemot vērā esošo ekonomisko situāciju, kad jāsamazina pārmērīgi tēriņi un funkciju dublēšanās valsts pārvaldē, svarīgi nodrošināt efektīvu VID funkciju izpildi, lai reformu rezultātā VID strādātu pilnu darba laiku - piecas darba dienas nedēļā un nodrošinātu pilnvērtīgu nodokļu iekasēšanu," sacījis Repše.

Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu finanšu ministram ir tiesības dot rīkojumu par viņa ministrijai pakļautas iestādes reorganizāciju. Tāpat atbilstoši šim likumam iestādes uzbūvi nosaka iestādes reglamentā, ko izdod iestādes vadītājs, tā projektu saskaņojot ar Ministru kabineta locekli, ja iestāde viņam padota tieši.

Saskaņā ar FM piedāvātajiem grozījumiem VID nolikumā VID ģenerāldirektoram paredzēti divi vietnieki pašreizējo četru vietā. Ģenerāldirektoram būs tieši pakļautas septiņas VID struktūrvienības - Finanšu pārvalde, Juridiskā pārvalde, Slepenības režīma nodrošināšanas daļa, Resursu un vadības lietu pārvalde, Starptautisko attiecību un komunikāciju daļa, Finanšu un muitas kriminālpārvalde un Iekšējā audita pārvalde.

Vietniekam nodokļu jomā būs pakļautas piecas VID struktūrvienības - Galvenā nodokļu pārvalde, Nodokļu maksātāju konsultēšanas pārvalde, Lielo nodokļu maksātāju pārvalde, Nodokļu auditu pārvalde un Akcīzes preču pārvalde.

Savukārt vietniekam muitas jomā būs pakļautas divas VID struktūrvienības - Galvenā muitas pārvalde un Muitas auditu pārvalde.

Tādējādi struktūrvienību skaits tiek samazināts divas reizes no pašreizējām 23 uz 14.

"Valsts ieņēmumu administrēšanas organizāciju struktūras veidošanas un uzturēšanas prakse visā pasaulē liecina, ka viens no efektīvākajiem risinājumiem organizācijas stila un augstas pakalpojumu kvalitātes standartizēšanā un izmaksu samazināšanā ir procesu vadības centralizācija, veidojot viena līmeņa organizāciju," norāda ministrs.

Saskaņā ar 2009.gada budžeta grozījumiem VID budžets jau ir samazināts - atlīdzībai 31,64% apmērā, savukārt precēm un pakalpojumiem - 44,11% apmērā.

LETA jau ziņoja, ka vakar pēc asām valdošās koalīcijas ministru diskusijām Repše kā nozares atbildīgais ministrs nolēma vienpersoniski virzīt Finanšu ministrijas piedāvāto Valsts ieņēmumu dienesta reorganizācijas variantu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV