Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jūlijā atsācies nedaudz straujāks bezdarba pieaugums

LETA, 05.08.2009. 15:15

Jūlijā ir atsācies nedaudz straujāks bezdarba pieaugums un tā līmenis ir sasniedzis 11,8%, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā operatīvā informācija par nodarbinātības situāciju valstī.

Kā skaidro NVA direktore Baiba Paševica, ja vasaras sākumā bezdarba līmenis bija nedaudz nostabilizējies un pieauga minimāli, jūlija dati liecina, ka bezdarba pieaugums ir atkal kļuvis nedaudz straujāks un šobrīd ir reģistrēti 132 522 bezdarbnieki.

Salīdzinoši jūnija beigās reģistrētā bezdarba līmenis valstī bija 11,5% jeb 129 269 cilvēki no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita. Jūnijā salīdzinājumā ar maiju bezdarba līmenis bija pieaudzis par 0,2 procentpunktiem.

Pēc Paševicas teiktā, "Eurostat" dati par bezdarba situāciju Latvijā liecina, ka bezdarba līmenis valstī šā gada jūnijā bijis 17,2%, ierindojot Latviju otrajā vietā aiz Spānijas, kurā bezdarba līmenis bija sasniedzis 18,1%.

Viszemākais reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā jūlijā konstatēts Tukuma rajonā un Ventspils rajonā, kur tas attiecīgi sasniedzis 7,7% un 8,4%. Daugavpilī un Rīgā bezdarba līmenis bijis 9,7%.

Bezdarba līmenis jūlijā visstraujāk audzis Ventspilī un Krāslavas rajonā, bet visaugstākie bezdarba rādītāji - 15,7% - joprojām saglabājas Latgales reģionā, informēja Paševica. Tai pašā laikā neliels bezdarba līmeņa samazinājums iepriekšējā mēneša laikā novērots Rēzeknē, Saldus rajonā un Cēsu rajonā.

NVA apkopotā informācija liecina, ka joprojām visvairāk bezdarbnieku - 38,3% - ir ar profesionālo izglītību. No aptuveni 9% līdz 12,7% ir pieaudzis to bezdarbnieku skaits, kuriem ir augstākā izglītība.

Daudz bezdarbnieku - 27,6% - ir vecumā no 45 līdz 54 gadiem, bet 13,3% - vecumā no 15 līdz 24 gadiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV