Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

TP draud atteikties no veselības nozares un uzticēt to JL

LETA, 06.08.2009. 13:31

Nesaņemot premjera Valda Dombrovska (JL) un finanšu ministra Einara Repšes (JL) atbalstu par papildu finansējuma piešķiršanu, Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Mareks Segliņš uzskata par "diezgan reālu" iespēju atbildību par veselības nozari nodot "Jaunajam laikam".

Segliņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka joprojām cer uz valdības vadītāja un finanšu ministra izpratni. "Mēs deleģējām Baibu Rozentāli (TP) ne jau tāpēc, lai pēc mēneša atsauktu no amata. Es joprojām ceru uz Dombrovska un Repšes veselo saprātu un iedziļināšanos veselības nozares problēmās, to, ka viņi izpratīs situāciju. Kaut gan joprojām ir vērojama tikai lecība, bramanība, nerēķināšanās ar citiem partneriem, tāpēc lielas cerības nav," sacīja Segliņš.

Viņš gan joprojām cerot, ka rītdienas tikšanās laikā valdības vadītāju izdošoties pārliecināt, bet, ja premjers un finanšu ministrs savu nostāju nemainīšot, TP arī varot nolemt par nozares uzticēšanu Ingrīdai Circenei (JL), kura tad arī varēšot parādīt savu varējumu esošā finansējuma ietvaros.

Segliņš izteicās, ka tādā gadījumā JL lai pat nemēģinot piešķirt papildu līdzekļus veselībai, bet strādā esošā finansējuma ietvaros.

Segliņš arī vairākkārt uzsvēra, ka neieklausīšanās viņa pārstāvētajā politiskajā spēkā "var slikti beigties", kā vienu no versijām, kā varētu attīstīties tālākie politiskie procesi, minot iespējamu Repšes demisijas pieprasīšanu, kura darba stils neapmierinot citus valdības kolēģus.

"Viņš ir demokrātiski ievēlēts un var tikt demokrātiski izvēlēts, jo demokrātijā mazākums pakļaujas vairākumam," sacīja Segliņš.

Kā ziņots, nepanākot veselības aprūpes budžeta palielinājumu par 50 miljoniem latu, veselības ministres padomnieks Gundars Bērziņš (TP) rosināšot TP atteikties no atbildības par nozari un nodot to premjera pārstāvētajam JL.

Ja netiks panākta vienošanās par budžeta grozījumiem, Bērziņš pirmdien, 10.augustā, plkst.17 TP valdes sēdē piedāvāšot atsaukt ministri Baibu Rozentāli (TP) un aicināt ielikt šajā amatā bijušo veselības ministri Circeni, kura esot atbildīga par nesaprātīgu līdzekļu samazinājumu veselības nozarei.

Circene šorīt telekompānijas LNT diskusijā noliedza, ka būtu iniciējusi un atbildīga par budžeta līdzekļu "griezienu", atgādinot, ka tieši TP pēdējos sešus gadus vada šo nozari.

Savukārt Bērziņš apgalvoja, ka pēdējie budžeta grozījumi esot pieņemti faktiski bez saskaņošanas ar koalīcijas partneriem, šantāžas veidā. Bērziņš centās norobežoties no TP atbildības par budžeta samazinājumu, cenšoties atbildību par to uzvelt Valsts prezidentam Valdim Zatleram, Repšem un Dombrovskim, vairākkārt izpelnoties Circenes pārmetumus par melošanu.

 
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV