Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Daugavpils Universitātē sākusies dokumentu pieņemšana studijām doktorantūrā

Vita Viļevko, 07.08.2009. 14:52

No 3.augusta Daugavpils Universitātē (DU) notiek dokumentu pieņemšana studijām doktorantūrā.

DU piedāvā iespēju studēt 8 doktora studiju programmās: Bioloģija, Cietvielu fizika, Ekonomika, Literatūrzinātne, Matemātika, Pedagoģija, Psiholoģija un Valodniecība. Ir iespēja studēt arī par valsts budžeta līdzekļiem: doktora studiju programmā Bioloģija tiek piedāvātas 4 budžeta vietas, studiju programmā Valodniecība 3, bet studiju programmās Cietvielu fizika, Pedagoģija, Literatūrzinātne - katrā pa 2 budžeta vietām.

Jaunajam studiju gadam ir ievērojami samazināta studiju maksa doktorantūrā: pilna laika doktorantūras studijās maksa ir 1180Ls, bet nepilna laika studijās 880Ls gadā. Tiek piedāvāts arī dalītais studiju maksas maksājums.

Reflektantiem, kuri studēs valsts budžeta finansētajās studiju vietās, ir iespēja saņemt pamata stipendiju 80Ls apmērā vai paaugstināto stipendiju - līdz 160Ls mēnesī, kā arī saņemt daļēju kompensāciju par transporta izdevumiem.

Pirmo reizi DU doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem, kas studē pilna vai nepilna laika studijās valsts budžeta finansētajās vai maksas studiju vietās, Eiropas Sociālā fonda projekta Atbalsts Daugavpils Universitātes doktora studiju īstenošanai ietvaros būs iespēja saņemt arī mērķstipendiju (sīkāka informācija atrodama DU mājas lapā).

Papildus pieminētajām stipendijām, gan pilna, gan nepilna laika DU doktorantiem ir iespēja saņemt Latvijas Zinātnes padomes grantu dalībai starptautiskās konferencēs, kā arī pretendēt uz M.Čermakas fonda stipendiju. DU doktorantiem ir iespēja piedalīties arī ERASMUS starptautiskajā apmaiņas programmā. Doktorantūras studiju programmu studentiem tiek piedāvātas iespējas iesaistīties ar pētījuma tēmu saistītu ES projektu izpildē, kā arī piedalīties ikgadējās zinātniskajās konferencēs, publicēt savus rakstus un pētījumu rezultātus DU izdotajos zinātniskajos izdevumos.

Doktorantiem ir iespējas piedalīties dažādos ar specialitāti saistītos konkursos, piemēram, uz zinātnisko darbu konkursa pamata saņemt Latvijas Zinātņu akadēmijas balvas jaunajiem zinātniekiem, kā arī pretendēt uz dažādu starptautisku uzņēmumu balvām, iesniedzot vērtēšanai savu pētījumu darbus.

DU Doktorantūras uzņemšanas komisija dokumentus pamatuzņemšanā pieņem no 2009. gada 3.augusta līdz 21.augustam (Daugavpilī, Vienības ielā 13, 219.auditorijā, darba dienās no plkst. 10.00 - 12.00 un no 13.00 - 16.00).

Papildu informācija: www.du.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV