Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Risinājumu problēmām veselības nozarē sola mēneša laikā

LETA, 07.08.2009. 14:55

Risinājumi problēmām veselības nozarē varētu tikt rasti mēneša laikā, šodien pēc tikšanās ar veselības ministri Baibu Rozentāli (TP) sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Ministru prezidents uzsvēra, ka puses ir vienisprātis, ka nedrīkst ļaut veselības aprūpes sistēmai sabrukt, tāpēc esot jānoliek pie malas politiskās diskusijas un strīdi, ķeroties pie konkrētu risinājumu meklēšanas.

Pēc Dombrovska teiktā, tiks meklēti risinājumi finansējuma pārdalei veselības sistēmas iekšienē, kā arī vērtēta iespēja pārdalīt finansējumu no starptautiskā aizdevuma līdzekļiem.

Ne premjers, ne arī Rozentāle žurnālistiem gan konkrētus nozarei nepieciešamā finansējuma apmērus nenosauca, vien uzsvēra, ka kopīgās sarunās tiks meklētas papildu finansējuma piesaistes iespējas. Papildu līdzekļi nepieciešami tieši slimnīcu darba nodrošināšanai. Kā uzsvēra Rozentāle, galvenais uzdevums būs nodrošināt nepieciešamo finansējumu stacionārās palīdzības sniegšanai iedzīvotājiem.

Arī Rozentāle uzsvēra, ka ir laiks nolikt malā politiskās diskusijas un ķerties pie konkrētiem darbiem. Viņa šīs dienas tikšanās laikā arī guvusi pārliecību par premjera izpratni par situāciju veselības nozarē.

LETA jau ziņoja, ka, nesaņemot premjera un finanšu ministra Einara Repšes (JL) atbalstu par papildu finansējuma piešķiršanu aptuveni 50 miljonu latu apmērā, Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Mareks Segliņš uzskata par "diezgan reālu" iespēju atbildību par veselības nozari nodot "Jaunajam laikam".

Segliņš aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka joprojām cer uz valdības vadītāja un finanšu ministra izpratni. "Mēs deleģējām Rozentāli ne jau tāpēc, lai pēc mēneša atsauktu no amata. Es joprojām ceru uz Dombrovska un Repšes veselo saprātu un iedziļināšanos veselības nozares problēmās, to, ka viņi izpratīs situāciju. Kaut gan joprojām ir vērojama tikai lecība, bramanība, nerēķināšanās ar citiem partneriem, tāpēc lielas cerības nav," sacīja Segliņš.

Savukārt Dombrovskis uzskata, ka situācijā, kad veselības aprūpes nozīmīgākais posms - stacionāri - ir faktiska finansiāla sabrukuma priekšā, paziņot par atteikšanos no politiskas atbildības par veselības nozari nozīmētu aizbēgt no problēmas, nevis to risināt.

"Kā valdības vadītājs es skaidri apzinos, ka jautājums par veselības aprūpes finansējumu ir jārisina nekavējoši, un, ja TP atteiksies no atbildības par šo cilvēkiem vitāli nozīmīgo nozari, koalīcijā steidzamības kārtā tiks pieņemts lēmums par to, kura partija virza nākamo ministru. Ja tā būs JL atbildība, mēs būsim gatavi rīkoties un apturēt tos nepieļaujamos procesus, kas veselības aprūpē šobrīd notiek," uzsvēra Dombrovskis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV