Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Augstskolās notiek papildu studentu uzņemšana

LETA, 10.08.2009. 16:57

No šodienas vairākas augstskolas sāk papildu studentu uzņemšanu dažāda līmeņa studiju programmās, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

No šodienas gandrīz līdz augusta beigām notiek papildu uzņemšana vairākās programmās Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātē, Filoloģijas un mākslas zinātņu fakultātē, Fizikas un matemātikas fakultātē, Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātē, Medicīnas fakultātē, Moderno valodu fakultātē, Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē, Teoloģijas fakultātē un Vēstures un filozofijas fakultāte.

Katrā fakultātē pieteikšanās datumi ir atšķirīgi, un ar tiem iespējams iepazīties LU interneta mājaslapā. Lielākajā daļā fakultāšu vienlaicīgi ar pieteikšanos notiks arī reflektantu reģistrācija studijām.

Bet augstākā līmeņa studijām vēl iespējams pieteikties LU Datorikas fakultātē, Ekonomikas un vadības fakultātē, Filoloģijas un mākslas zinātņu fakultātē, Fizikas un matemātikas fakultātē, Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātē, Juridiskajā fakultātē, Ķīmijas fakultātē, Moderno valodu fakultātē, Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē, Teoloģijas fakultātē, kā arī Vēstures un filozofijas fakultātē.

Dokumentu pieņemšana studijām par maksu no šodienas notiek arī Rīgas Tehniskajā universitātē, kur pieteikties studijām būs iespējams līdz 19.augustam.

Atsevišķās programmās līdz 21.augustam pagarināta uzņemšana arī Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas, Farmācijas, Rehabilitācijas, Eiropas studiju, Komunikācijas un Juridiskajā fakultātē.

Savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitātē vēl rit uzņemšana nepilna laika pamatstudijās, kā arī pilna un nepilna laika augstākā līmeņa studijās un doktorantūrā, kas ilgs līdz 14.augustam. Uzņemšana doktora studijām līdz 21.augustam turpināsies arī Daugavpils universitātē, bet no 1.septembra līdz 30.oktobrim būs iespējams pieteikties doktorantūras studijām par maksu.

Plānots, ka atsevišķās studiju programmās uz brīvajām vietām pilna laika un nepilna laika studijās tiks izsludināta papildu uzņemšana arī Liepājas universitātē, tomēr pagaidām precīzi datumi vēl nav zināmi.

Vidzemes augstskolā uzņemšana pamatstudijām turpināsies līdz 24.augustam un līdz minētajam datumam tiks uzņemti arī studenti studijām e-vidē, kā arī nepilna laika studiju programmās "Biznesa vadība" un "Tūrisma organizācija un vadība". Pieteikšanās augstākā līmeņa studijām ilgs līdz 31.augustam.

Līdz 24.augustam notiks papildu uzņemšana arī astoņās Ventspils augstskolas studiju programmās, no kurām trijās tiek piedāvātas arī budžeta vietas. Budžeta vietas tiek piedāvātas arī Rēzeknes augstskolas filoloģijas un vēstures studiju programmās, kā arī profesionālajās bakalaura studiju programmās, kurās iespējams apgūt mājturības un biznesa ekonomisko pamatu skolotāja profesiju un ģeogrāfijas un sociālo zinību skolotāja profesiju.

Plānots, ka atsevišķās studiju programmās uz brīvajām vietām pilna laika un nepilna laika studijās tiks izsludināta papildu uzņemšana, taču precīzi datumi vēl nav zināmi. Informācija būs pieejama Liepājas universitātes mājaslapā "www.liepu.lv".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV