Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Augusta beigās studentu līderi pulcēsies vienkopus

Anete Enikova, 11.08.2009. 09:11

No 20. – 23. augustam Latvijas Studentu apvienība (LSA) vienkopus pulcēs spēcīgākos studentu līderus seminārā „Līderu Forums ’09”, lai tieši pirms jaunā mācību gada sākuma kopīgi rastu iespējas stiprināt studentu kustību, izglītotos un celtu motivāciju cīnīties par studentu interešu aizstāvniecību.

„Līderu Forums ’09 ir platforma augsta līmeņa studējošo pašpārvalžu līderiem – topošajiem un esošajiem studējošo pašpārvalžu vadītājiem, studentu viedokļu aizstāvjiem un pārstāvjiem. Tas ir laiks, kad tiek stiprināti pamatakmeņi studentu kustībai un studentu interešu aizstāvībai, veicināta studentu līderu izaugsme un tiktu risinātas aktuālākās studentijas problēmas, tiekoties un diskutējot ar augstākās izglītības sistēmas veidotājiem,” uzsver projekta vadītājs Miks Muižarājs. Šogad Līderu Foruma centrālais notikums būs paneļdiskusija „Augstākās izglītības sociālā dimensija”, kurā piedalīsies arī Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Līderu Forums šogad notiks jau astoto gadu pēc kārtas. Tas norisināsies no 20. - 23. augustam Smiltenē un pulcēs vairāk kā 60studējošo pašpārvalžu līderu no visas Latvijas. Šajā forumā liela uzmanība tiks pievērsta tieši studējošo pašpārvalžu iekšējiem jautājumiem un aktualitātēm augstākās izglītības telpā.

„Foruma galvenais uzdevums ir radīt vidi, kur tiekas tie studējošo līderi, kas atbild par studējošo kustības un tās tēla veidošanu ar mērķi rast risinājumus studējošo kustības stiprināšanai, centrējot savu darbību uz kvalitatīvu interešu aizstāvību. Šogad Līderu Foruma '09 norisei kā lektorus un darba grupu vadītājus esam piesaistījuši gan LSA un SP biedrus un vecbiedrus, gan augstākās izglītības telpas un ārējos ekspertus (politiķus, žurnālistus), kas vienlaicīgi spēj ne tikai nodot savas zināšanas jaunajiem studējošo interešu pārstāvjiem, bet arī iedvesmot turpmākam darbam studentu interešu laukā” pauž Līderu Foruma ’09 programmas vadītāja Līga Indriksone.

Vēl līdz 14. augustam studenti var pieteikties forumam, aizpildot pieteikuma anketu http://lf.lsa.lv/. Dalība forumā ir bez maksas, bet vietu skaits ir ierobežots, tāpēc īpaši tiks vērtēta potenciālo dalībnieku motivācija, izpratne par studējošo pārstāvniecību, iepriekšējā līdzdalība studentijas interešu aizstāvībā.

Latvijas Studentu apvienības mērķis ir pārstāvēt Latvijas studentus un cīnīties par viņu kā nozīmīgas sabiedrības sociālās grupas tiesību un interešu ievērošanu nacionālā un starptautiskā mērogā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV