Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kas valstij var būt „bez maksas” – gribētos uzzināt

lietotājs ikdienišķais, 11.08.2009. 11:21

Šajās dienās vairākos interneta portālos varēja lasīt ziņas, ka Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) biedriem, kuri aicina valsti izmantot viņu pakalpojumus, solot gandrīz bezmaksas programmatūru, valsts un pašvaldību iestādes, organizācijas un uzņēmumi pagājušajā gadā pašiem samaksājuši vairāk nekā piecus miljonus latu.

Šai sakarā izcēlās pat neliela sašutuma vētra. Informācija, kura oficiāli laikam bija nākusi no Iepirkumu uzraudzības biroja, noteikti esot pasūtīta un no paša Bila Geitsa vai viņa pakalpiņiem akceptēta.

Var piekrist kritizētājiem, ka informācijai tiešām varēja būt daudz plašāki paskaidrojumi par to, ko tad "Oracle", "Data Pro" "Exigen Services Dati" tieši ir pārdevuši Latvijas valstij, un kāds pārdotajam ir vai nav sakars ar atvērto kodu.

Tad nu būtu īstais laiks, lai pati LATA, tās vadība vai biedri viestu skaidrību šajā jautājumā. Būtu interesanti no pirmavotiem uzzināt to, kas tieši pārdots Latvijas valstij. Pie reizes - kas īsti Latvijas valstij valstiskos mērogos tiek piedāvāts šogad un cik lielā mērā tas ir bezmaksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV