Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

P.Stradiņa veselības un sociālās aprūpes koledžu un Rīgas Medicīnas koledžu nodos Latvijas Universitātei

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa, 11.08.2009. 13:42

Lai īstenotu efektīvu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un tās padotības iestāžu funkciju izpildi, nodrošinātu valsts budžeta līdzekļu optimālu izlietojumu, saskaņotu studiju programmu izstrādi un pilnvērtīgāk izmantotu materiāli tehnisko bāzi, Ministru kabinetā (MK) šodien, 2009.gada 11.augustā, nolemts atbalstīt divu IZM padotībā esošu valsts iestāžu reorganizāciju. Saskaņā ar MK rīkojumu, P.Stradiņa veselības un sociālās aprūpes koledža un Rīgas Medicīnas koledža nodotas atvasinātai publiskai personai - Latvijas Universitātei (LU).

Reorganizācijas rezultātā koledžas no IZM padotības pāriet LU padotībā un turpina pastāvēt kā LU aģentūras - aģentūra "Latvijas Universitātes P.Stradiņa medicīnas koledža" un aģentūra "Latvijas Universitātes Rīgas medicīnas koledža" .

Lēmumus par koledžu reorganizāciju un to pārveidošanu par aģentūrām pieņēma koledžu padomes, izvērtējot koledžu darbības ekonomiskos rādītājus un attīstības perspektīvas samazināta valsts budžeta finansējuma apstākļos, konsultējoties gan ar IZM, gan LU pārstāvjiem.

Koledžu reorganizācijas rezultātā tiks sekmēta resursu koncentrācija un efektīvāka līdzekļu izmantošana studiju programmu attīstībā veselības, dabas un dzīvības zinātņu jomā, tādējādi veicinot studējošo piesaisti LU. Efektīvāk tiks izmantoti koledžu resursi un paaugstināta izglītības kvalitāte, kas saistīta ar optimālas un efektīvas pārvaldes sistēmas izveidi, saskaņotu studiju programmu izstrādi, iespējām izmantot apvienotos bibliotēku resursus, racionāli organizējot akadēmiskā personāla darba uzskaiti, optimizēt to slodzes, izmantot LU materiāli tehnisko bāzi (laboratorijas, iekārtas u.c.), finanšu resursus, kā arī iespējām iesniegt kopīgus makroprojektus ES fondiem, izslēdzot sadrumstalotības iespējas un izmantojot LU struktūrvienību kapacitāti.

P.Stradiņa veselības un sociālās aprūpes koledža īsteno septiņas pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas un bez māsu un ārsta palīgu sagatavošanas ir specializējusies biomedicīnas laborantu, radiologu asistentu, sociālās aprūpes speciālistu un podologu sagatavošanā.

Rīgas Medicīnas koledža īsteno pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Māszinības" un "Ārstniecība", sagatavojot 4.līmeņa profesionālās kvalifikācijas speciālistus - māsas un ārsta palīgus.

Koledžu padotības maiņas procesā tiek nodrošināts valsts budžeta finansējums (budžeta dotācija no vispārējiem ieņēmumiem) atbilstoši valsts budžeta finansējamo studiju vietu skaitam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV