Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgas pašvaldības budžeta deficītu varētu palielināt līdz Ls 47 miljoniem

LETA, 13.08.2009. 17:55

Rīgas domes prezidijs šodien atbalstīja un virzīja izskatīšanai domes sēdē pašvaldības budžeta grozījumu projektu, kurā budžeta deficītu plānots palielināt līdz 47 miljoniem latu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), šis deficīts esot tikai šķietams, jo pašvaldībai pietiekot uzkrājumu, no kuriem segt šo starpību starp ieņēmumiem un izdevumiem.

Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse aģentūrai LETA sacīja, ka iepriekšējos piecos gados Rīgas pašvaldība uzkrājusi ap 86 miljoniem latu, ar ko pilnībā pietiekot deficīta segšanai.

Šī gada izmaksas tiks finansētas no šī gada ieņēmumiem, teica Ušakovs, piebilstot, ka "deficīts veidojas investīciju projektu dēļ un uzkrājumi faktiski tiek izlietoti investīcijās".

Pret sagatavotajiem grozījumiem iepriekš iebilda partijas "Jaunais laiks" (JL) frakcijas vadītājs Edgars Jaunups, norādot, ka opozīcija neesot bijusi iesaistīta budžeta sagatavošanā, turklāt budžeta izdevumi neesot samazināti pietiekami, veidojot lielu deficītu un uzkrājumi tikšot izlietoti "apēšanai".

Sagatavotajā 2009.gada budžeta grozījumu projektā paredzēts, ka Rīgas pašvaldības ieņēmumi šogad samazināsies par 30,8 miljoniem latu.

Šā gada budžetā ieņēmumi sākotnēji tika prognozēti 474,2 miljoni latu, bet tagad tiek plānots, ka kopējie budžeta ieņēmumi būs 443,4 miljoni latu.

Pamatbudžeta ieņēmumi plānoti 405,2 miljoni latu, bet speciālā budžeta ieņēmumi - 38,3 miljoni latu.

Kopējos budžeta izdevumus paredzēts samazināt par 6,3 miljoniem latu, tādējādi kopējie izdevumi paredzēti 490,4 miljoni latu.

Pamatbudžeta izdevumus plānots samazināt par aptuveni 14 miljoniem latu, bet speciālā budžeta izdevumus - palielināt par 7,6 miljoniem latu.

Paredzēts, ka budžeta deficīts pieaugs par 24,4 miljoniem latu un tas sasniegs 47 miljonus latu.

Līdz šā gada 1.jūlijam pašvaldības budžetā bija 14,7 miljonu latu pārpalikums.

Rīgas mērs sola, ka 2009.gadā Rīgas pašvaldība nesamazinās sociālo atbalstu iedzīvotājiem un rūpēsies par izglītības pieejamību.

Grozījumus budžetā plānots pieņemt domes sēdē nākamnedēļ, 18.augustā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV