Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jaunpilī notiks svētki viduslaiku gaisotnē

Agnese Atte, 14.08.2009. 14:55

Šosestdien, 15.augustā, Jaunpilī norisināsies svētki viduslaiku gaisotnē - "Ziedošo Zobenu un Zoben`Zivs Svētki".

Pilskungi aicinās piedalīties senās viduslaiku spēlēs un turnīros - šaut ar loku, arbaletu, mest šķēpus un kara cirvjus, izkalt laimes monētiņas, novērot un piedalīties viduslaiku kāzās, kā arī jūsmot par 40 Karalisko kaķu izstādi Jaunpils pils zālē.

Par jautrību apsolījušies rūpēties mūki, āksti, akrobāti un ugunsrijēji. Romantisku noskaņu savukārt uzburs seno deju un dziesmu ansambļi Laurus, Vocalica un pils minezingers.

Radošajās darbnīcās bērniem būs iespējams piedalīties koka zobentiņu rotāšanā un zobenzivs apgleznošanā, vai pārtapt par mazajiem mūciņiem.

Svētkos darbosies Zobenzivs loterija "Trīs vēlēšanās". Jau pirms svētkiem katrs 3 savas karstākās vēlēšanās var atsūtīt uz e-pastu: trisvelesanas@inbox.lv vai iemest lādītē pils muzejā, apmeklējot pili vai svētku laikā. Interesantākās izteiktās vēlēšanās saņems balvas apbalvošanas ceremonijā. Kas zina - varbūt arī piepildīsies. Krēslai iestājoties, būs skatāms ugunscirks un lāpu gājiens, kā arī notiks ugunsskulptūras aizdegšana pils ezerā. Un protams, mielošanās ar Zivju zupu. Savukārt, Pils krogs piedāvās maltītes viduslaiku un mūsdienu gaumē.

Svētku norises vieta - Jaunpils pils. Svētku sākums - pulksten 15.00, taču jau no pulksten 14.00 darbosies amatnieku, zivju un zemnieku tirdziņš. Bet vakarā? Vakarā, pulksten deviņos pils pagalmā lāpu gaismā sāksies balle ar Lauku muzikantiem.

Ieeja uz dienas pasākumu: pieaugušiem - 4 Ls, pensionāriem un bērniem no 7 līdz 14 gadiem - 2 Ls (uzrādot personu apliecinošu dokumentu), bērniem līdz 7 gadiem - bezmaksas. Ieeja uz balli vakarā - 4 Ls. Kompleksā biļete - pasākums + balle - 5 Ls. Tas ir izdevīgi! Sīkāka informācija Jaunpils pilī, www.jaunpilspils.lv .

Jautājums - vai doties? Atbilde - protams, jo viduslaiku gaisotne un baudas šonedēļ ir tikai Tukuma pusē, Jaunpilī!

www.turisms.tukums.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV