Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Banku augstskola atbalsta savus studentus

Lauris Kupčs, 14.08.2009. 15:05

Banku augstskola atbalsta esošos un topošos studentus un dara visu, lai viņiem būtu iespējas saņemt kvalitatīvu izglītību tepat Latvijā.

Pazīstamais mecenāts, Banku augstskolas Padomnieku Konventa priekšsēdētājs, Dr.oec. Edvīns Samulis, kurš jau ilgus gadus ir aktīvs Banku augstskolas atbalstītājs, sekmīgākajiem studentiem sedz studiju maksu kādā no Banku augstskolas studiju programmām. Nākamajā akadēmiskajā gadā vairāki Banku augstskolas studenti saņems E.Samuļa stipendiju studijām, pilnībā vai daļēji apmaksātu studiju maksu vienam mācību gadam. Lai saņemtu stipendiju, tiek vērtēts studentu sekmes visa studiju perioda laikā un tām ir jābūt ļoti labām un izcilām. Banku augstskolas studenti, kas ir uzrādījuši izcilas sekmes studijās un saņēmuši stipendiju nākamajam studiju gadam ir Zane Šmite (vidējā atzīme 2008./2009.gadā - 9,75), Aleksandrs Rogovs (9,35), Madara Sproģe (9,2), Alla Musņicka (9,1) Diāna Ivanova (8,9) un citi. Turpmākā atbalsta saņemšana studiju maksas segšanai šiem studentiem ir atkarīga no viņu mērķtiecības un akadēmiskā snieguma studiju laikā.

Arī Banku augstskola nāk pretī saviem labākajiem studentiem, kas plāno turpināt studijas kādā no Banku augstskolas maģistra programmām. Augstskolas Senāts ir pieņēmis lēmumu samazināt studiju maksu maģistra studiju programmās par 10% tiem Banku augstskolas 2008./2009.akadēmiskā gada bakalaura studiju programmu absolventiem, kuru vidējā svērtā atzīme ir 8,5 un augstāka. Tāpat visiem, kuri tiks imatrikulēti studijām Banku augstskolā, iepriekš samaksātā reģistrācijas maksa tiks iekļauta studiju maksā.

Banku augstskola arī izrāda studentiem pretimnākšanu studiju maksas jautājumā, piedāvājot elastīgu maksājumu grafiku, kā arī palīdzot viņiem risināt studiju kredīta pieejamības jautājumus. Lai nodrošinātu, ka ikviens jaunietis ar labām zināšanām un lielu apņēmību turpināt studijas augstskolā var saņemt finansējumu savām mācībām, Banku augstskola ir izveidojusi Garantiju fondu, kurā uzkrātie līdzekļi kalpotu par nodrošinājumu studiju kredīta saņemšanai SEB bankā gadījumos, kad studentam neizdodas saņemt valsts garantētu aizdevumu vai komerckredītu studijām, jo nav savs galvotājs vai nav regulāri ienākumi.

www.ba.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV