Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Augstākās izglītības finansēšana Latvijā - diskusiju temats foruma dalībniekiem

Anete Enikova, 17.08.2009. 10:09

Augstākās izglītības finansēšana un tās sociālie aspekti ir viena no Latvijas Studentu apvienības rīkotā Līderu Forumā’09 centrālajām tēmām. Augstākās izglītības finansēšanas jautājums vienmēr ir bijis uzmanības centrā gan politiskajā, gan akadēmiskajā vidē, tomēr pēdējā laika politiski ekonomiskie notikumi šim jautājumam ir pievērsuši pastiprinātu uzmanību. Finansējuma samazinājums augstākajai izglītībai gada sākumā, kā tas ir ietekmējis augstāko izglītību, un kādas tam būs sekas nākotnē, kādi ir šī brīža augstākās izglītības finansēšanas modeļa plusi un mīnusi un kādam ir jābūt finansēšanas mehānismam, lai ieguvēji būtu visi?

„Šogad, veidojot Līderu Foruma’09 programmu, līdz ar studentu kustības un jauno studentu līderu izaugsmes veicināšanu, īpašu uzmanību esam pievērsuši augstākās izglītības telpai un jo sevišķi augstākās izglītības finansēšanas jautājumam, kuru pēdējā laika politiski ekonomiskie notikumi ir izvirzījuši pastiprinātas uzmanības centrā. Tādēļ esam aicinājuši izglītības politikas veidotājus un augstākās izglītības telpas ekspertus kopīgi meklēt atbildes uz augstākās izglītības finansēšanas problēmjautājumiem un rast risinājumus sistēmas un mehānismu pilnveidošanai,” pauž Līderu Foruma’09 programmas vadītāja Līga Indriksone.

Savā pieredzē un zināšanas Forumā ar lekciju „Augstākās izglītības finansēšana Latvijā un sociālās garantijas” dalīsies Latvijas Studentu apvienības bijušais sociālā virziena vadītājs Toms Miks, sniedzot šī brīža situācijas analīzi un iezīmējot finansēšanas mehānisma radīto ietekmi uz augstākās izglītības sistēmu Latvijā. Tāpat Foruma dalībniekiem tiks sniegts ieskats augstākās izglītības sistēmās un to finansēšanas mehānismos dažādās Eiropā Savienības valstīs.

Foruma laikā studenti varēs aktīvi veidot diskusiju un uzklausīt izglītības politikas veidotāju viedokli paneļdiskusijas „Augstākās izglītības sociālā dimensija” laikā, kurā piedalīsies tādi izglītības politikas veidotāji kā LR Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta direktore, prof. Gita Rēvalde, Ivars Lācis (Latvijas Universitātes Fonda valdes priekšsēdētājs), Kārlis Šadurskis (LR 9.Saeimas deputāts/PS), Vija Daukšte (Vidzemes augstskolas rektore), Tatjana Volkova (Rektoru padomes priekšsēdētāja) kā arī studentu pārstāvis, RTU Studentu parlamenta priekšsēdētājs Artūrs Zeps.

Jau astoto gadu pēc kārtas augusta beigās, no 20. – 23. augustam Latvijas Studentu apvienība (LSA) pulcēs vienkopus spēcīgākos studentu līderus „Līderu Forumā’09”, lai  rastu risinājumus, kā stiprināt studējošo kustību, centrējot savu darbību uz kvalitatīvu interešu aizstāvību un veidotu atklātu dialogu ar auzgstākās izglītības telpas veidotājiem. Foruma atklāšanā piedalīsies arī LR Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Latvijas Studentu apvienības mērķis ir pārstāvēt Latvijas studentus un cīnīties par viņu kā nozīmīgas sabiedrības sociālās grupas tiesību un interešu ievērošanu nacionālā un starptautiskā mērogā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV