Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgas svētku programmu papildinās muzikāla izrāde bērniem un pieaugušajiem “Melnais Kaķis”

Ginta Tropa, 18.08.2009. 14:00

Kaķim piemīt fascinējoša un mistiska vēsture. Cilvēki īpaši baidījušies no melniem kaķiem. Bet kāpēc tā? Laikam tādēļ, ka tie pārvietojas naktī un bieži dzīvoja kopā ar vecākām sievietēm, kuras tika uzskatītas par raganām.

Dažas no leģendām un māņticībām par melniem kaķiem pastāv vēl tagad, piemēram, tiek uzskatīts, ka kaķim ir deviņas dzīvības. Vai, ja melns kaķis pārskrien pār ceļu, tas nes nelaimi.

Rīgā ir divi ļoti slaveni kaķi, kuri saistīti ar bagātu tirgoni, kurš vēlējās pievienoties Lielajai Ģildei, bet netika uzņemts. Tāpēc bagātais vīrs uzbūvēja māju pretī Lielajai Ģildei un uz jumta novietoja divas melnu kaķu skulptūras, kuru dibeni tika pagriezti Lielās Ģildes virzienā.

No šīs leģendas ir radusies ideja par starptautisku muzikālu izrādi, kas notiks RKTMC „Mazā ģilde”. Mūsdienās daudzi bērni jūtas kā melnie kaķi. Viņiem nav draugu, jo viņi atšķiras no saviem vienaudžiem.

Šajā projektā piedalās bērni un jaunieši no RKTMC „Mazā ģilde” teātra studijas „Vinnijs”, bērni no Rīgas 1. Mūzikas skolas un jaunieši no Annantalo Mākslas Centra teātra studijas Helsinkos.

Šis ir teatrāli izglītojošs projekts, kur profesionāļi strādā kopā ar bērniem, daloties savā pieredzē. Starp bērniem uz skatuves būs arī aktrises un drāmas pedagogi Ingūna Gremze un Karīna Šišlo, Rīgas 1. Mūzikas skolas jauno mūziķu orķestri diriģēs diriģente un pianiste Helēna Laukmane. Savukārt no Helsinkiem projektā piedalās dramaturģe un režisore Maire Saure, komponists Sami Baldaufs un Taisto Oksanens, kurš ir labi pazīstams aktieris somu teātrī, filmās, televīzijā un radio.

Izrādi atbalsta:
Rīgas domes Kultūras departaments;
Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā Ģilde”
Radošais Centrs „Ideja”
Rīgas 1. Mūzikas skola
Somijas Vēstniecība Rīgā
Somijas Valsts Mākslas centrs
Helsinku Kultūras centrs
Annantalo Mākslas centrs
Reval Hotel Latvija

Izrādes notiks Rīgas Svētku laikā 2009. gada augustā kultūras centrā „Mazā Ģilde”, Amatu iela 3/5.
Sestdien 22. augustā plkst. 13:00, 15:00 un 17:00
Svētdien 23. augustā plkst.13:00 un 15:00

Izrādes garums apmēram 1 stunda

Izrāde paredzēta bērniem, vecākiem par 4 gadiem

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV