Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Vasaras akadēmija 2009: Profesionāli un progresīvi NVO vadītāji

Edgars Grigorjevs, 19.08.2009. 10:41

Biedrība „Latvijas Pilsoniska Alianse” (eLPA) jau ceturto gadu no 20.augusta – 23.augustam organizē Vasaras akadēmiju nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem „Profesionāli un progresīvi NVO vadītāji”. NVO vadītāji iegūs jaunāko, to darbību ietekmējošo, likumdošanas izmaiņu skaidrojumu, kā arī diskutēs par iespējām nodrošināt organizāciju turpmāko darbību. Tādēļ 23.augustā NVO vasaras akadēmijas dalībnieki atklātā diskusijā ar Valsts pārvaldes pārstāvjiem pārrunās nevalstiskā sektora attīstību Latvijā. Diskusijā piedalīsies Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa, Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, Finanšu ministrijas pārstāve Irita Lukšo un Tieslietu ministrijas pārstāve Ruta Klimkāne.

Akadēmijas galvenie uzdevumi ir motivēt, atbalstīt un izglītot NVO vadītājus. 2009.gada akadēmijas tēma ir veltīta NVO vadītāju profesionalitātes celšanai darbā ar cilvēkresursiem, Eiropas Savienības (ES) finanšu resursu piesaistei un interešu aizstāvībai/lobēšanai ES. Šogad akadēmijā piedalīsies aptuveni 30 dalībnieki no visas Latvijas.

Apmācības vadīs augstas raudzes speciālisti savā nozarē – „Latvijas Personāla vadīšanas asociācijas” prezidente Eva Selga sniegs padziļinātu ieskatu cilvēku resursu vadībā, par ES finansējuma piesaistes „āķiem” skaidros Eiropas domātavas „Solidaritātei” projektu koordinatore Diane Grossot, un dalībniekus ar interešu aizstāvības nepieciešamajām prasmēm iepazīstinās Eiropas iedzīvotāju aktivitātes servisa (ECAS) direktors Tony Venables.

Akadēmijas laikā tiks prezentēts biedrības „Latvijas Pilsoniskā alianse”, sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Sabiedrības Integrācijas fondu, organizētā projekta „Es piecus gadus ES” ziņojums. Projekta mērķis bija noskaidrot izmaiņas, kas notikušas Latvijas iedzīvotāju dzīvē pēc Latvijas iestāšanās ES un palīdzēt ES institūcijām apzināt veidus kā uzlabot iedzīvotāju līdzdalību lēmumu pieņemšanā.

NVO vasaras akadēmiju atbalsta Frīdriha Eberta fonds (Friedrich Ebert Stiftung), kam eLPA izsaka pateicību par iespēju nodrošināt Latvijas nevalstisko organizāciju izglītošanu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV