Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Lato Lapsas skatījums uz latviešu vaimanāšanu

Ilze Malaševska, 19.08.2009. 11:57 | komentāri (1)

„Es jau dažas dienas dzīvoju valstī, par kuru man kā caurmēra latvietim nevajadzētu būt skaidram - kā, nu kā tā ar visiem saviem iedzīvotājiem vispār spēj pastāvēt. Krīze, krīze un vēlreiz dižķibele - nekā citādāk nepateiksi”, par dzīvi Londonā interneta ziņu portālam „Apollo.lv” raksta Lato Lapsa.
Lato Lapsas skatījums uz latviešu vaimanāšanu

Žurnālists Lato Lapsa rakstā „Latviskā vaimanoloģija: skats no Londonas” skaudri atklāj Londonas patieso seju un to, ka Latvijā nav nemaz tik slikti dzīvot, kā daudzi tās iedzīvotāji uzskata. „Viss šeit ir šaušalīgi: politiķi - korumpēti, rijīgi un nekaunīgi, skolas - paviršas un pagrimstošas, medicīnas sistēma - nožēlojama, policija - slinka un tizla, par armiju ņirgājas pat sabiedrotie, sociālā sistēma ir ačgārna, dzimtā valoda iznīkst, ekonomika - tāpat, ar cenām notiek briesmu lietas, bet cilvēku nežēlība kļūst aizvien baisāka”, Lato Lapsa raksta ievadā.

Raksta autors norāda, ka politiķi nekaunas no iedzīvotāju maksāto nodokļu naudas izmantošanas personiskām vajadzībām, piemēram, dārza uzkopšanai vai mājas būvniecībai. Savukārt skolās „pusaudžiem sāk izsniegt sertifikātus par to, ka viņi ir iemācījušies pareizi apturēt autobusu, iekāpt tajā, braukt ar to un vajadzīgajā vietā izkāpt”. Diezgan apšaubāmas kvalitātes līmenī Londonā ir arī medicīnas, policijas un sociāla sistēma. Lato Lapsa min, ka „kopumā valstī ir 230 000 pacientu, kuri 18 nedēļas ir spiesti gaidīt uz vietu slimnīcā, savukārt policija uz izsaukumu ierodas tikai pēc četrām stundām, kamēr gada laikā no budžeta līdzekļiem trīs miljonus mārciņu iztērējusi tējai un cepumiem”. Arī sabiedrība Londonā ir daudz nežēlīgāka. „Mazgadīgus bērnus šeit slaktē aizvien cietsirdīgāk, poniju mazuli šeit laukā aplej ar petroleju un pielaiž uguni, bet kanalizācijā atrod 30.–35. grūtniecības nedēļā dzimuša bērna mirstīgās atliekas, un eksperti nevar saprast: bērns noskalots kanalizācijā vienā gabalā vai arī pirms tam sadalīts”, raksta autors.

Viņš arī atklāj, ka šādu informāciju ieguvis no medijiem un, norāda, ka „šeit atšķirībā no Latvijas šādas lietas neviens par apokalipsi, pasaules galu un pat par dižķibeli neuzskata”. Lato Lapsa, salīdzinot Londonā un Latvijā notiekošo, raksta, ka „ne karaliene, ne premjers nemetas borēt par totālo morāles pagrimumu, sabiedrība masveidā šeit neuzskata, ka kļuvusi par upuri valūtas fondiem, ebrejiem vai ļaunajam Sorosam, bet politiķi spiesti praktiski atbildēt uz jautājumiem, kāpēc kaimiņi no bedres izlien ātrāk nekā mēs un kā viņiem tas izdodas”. Viņš vien uzsver, ka „latviešu tautas nacionālā mācība ir vaimanoloģija un pietiek pakāpties atpakaļ kaut vai līdz Londonai, lai aptvertu, ka tā laikam patiešām ir”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV