Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zatlers satraukts par sabiedrībā valdošo noskaņojumu

LETA, 19.08.2009. 14:10

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien informējis Ministru prezidentu Valdi Dombrovski par sabiedrībā valdošo noskaņojumu, ko viņš iepazinis reģionālo vizīšu laikā.
Zatlers satraukts par sabiedrībā valdošo noskaņojumu

Zatlers sacīja, ka cilvēkus reģionos satrauc četri galvenie jautājumi: mācību gada atsākšanās un reformas izglītības jomā, slimnīcu un ārstu liktenis, "Parex" bankas jautājums, kā arī sociāli mazāk nodrošināto cilvēku aizsardzība.

Kā uzsvēra prezidents, cilvēki sagaida, ka viņu problēmas tiks uzklausītas un valdība spers soļus, lai tās atvieglotu.

Pēc prezidenta teiktā noprotams, ka viņš ir nobažījies par sabiedrībā valdošo noskaņojumu. Zatlers sacīja, ka sabiedrībā ir godprātīgi cilvēki, taču ir arī politiķi, kas maldina sabiedrību, uzņēmēji, kas nemaksā nodokļus, žurnālisti, kas visu nepasaka vai pat melo, ierēdņi, kas rupji atbild cilvēkiem, u.c. "Mums ir jāatbild, vai mēs gribam dzīvot tā, lai mums ir prieks par saviem un citu panākumiem," uzsvēra Zatlers, aicinot katru pārdomāt, ko iespējams šā jautājuma labā darīt. "Neviens cilvēks nevar būt etalons, jo katrā ir gan labā, gan ļaunā puse," teica Zatlers, vērtējot sevi pēc paša iepriekš aprakstītās sabiedrības raksturojuma.

Savukārt valdības darbu prezidents pagaidām vērtēja atturīgi. Viņš norādīja, ka Dombrovska vadītajam Ministru kabinetam patlaban ir grūts darbs, kuru būs iespējams vērtēt tikai pēc nākamā gada budžeta pieņemšanas Saeimā. Tagad būtiskākais ir, lai budžeta izstrādes process nekavējas. Valsts pirmā persona solīja tam sekot līdzi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV