Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jau sākusies Rīgas svētku Lielā spēle

Līva Jēgere, 19.08.2009. 16:59

No mēneša sākuma un Rīgas svētku laikā, 21.augustā un 22.augustā, rīdzinieki un pilsētas viesi var iepazīt nozīmīgas ēkas Rīgas centrā un vecpilsētā, pārbaudīt zināšanas un intuīciju literatūrā un gastronomijā, savukārt 22.augusta vakarā mēroties erudīcijā ar citiem superfināla dalībniekiem radio tiešraidē tradicionālajā "Rīgas svētku Lielajā spēlē".

Kā ik gadu, lai uzvarētu "Lielajā spēlē", dalībniekiem būs jāiztur dažādi pārbaudījumi. Jau no 5.augusta Rīdzinieki un pilsētas viesi var veikt spēles 1. kārtu un vienu no 2. kārtas ceļiem. Spēles karte un noteikumi atrodami Rīgas centra "Jumavas", "Zvaigznes ABC", "Valters un Rapa" un "Jāņa Rozes" grāmatnīcās un Rīgas svētkos, 22.augustā, būs pieejami Informācijas teltī 11. novembra krastmalā.

Spēles pirmajā kārtā būs jāprot orientēties pēc kartes, atrodot desmit nozīmīgas ēkas Rīgas centrālajā daļā un vecpilsētā, kurās kādreiz bijuši vai vēl arvien mājo tautā iecienīti restorāni un kafejnīcas. Visi, kas atpazīs objektus un atbildēs pareizi uz ne mazāk kā astoņiem jautājumiem par kontrolpunktiem kartē, 22.augustā, uzrādot karti ar atzīmētajām atbildēm Rīgas svētku Informācijas teltī 11. novembra krastmalā, varēs saņemt Rīgas svētku nozīmīti.

"Rīgas svētku Lielās spēles" otrajā kārtā pēc izvēles varēs pārbaudīt zināšanas un intuīciju vienā vai divos ceļos - "Prātam un apķērībai" un "Smaržu un garšu laboratorija". Lai izietu "Prāta un apķērības" ceļu, spēles dalībniekiem būs jādodas uz vismaz deviņām grāmatnīcām, kas minētas spēles noteikumu aprakstā, kurās jāatbild uz jautājumiem par literatūru. Lai varētu piedalīties trešajā kārtā un loterijā, kurā tiks izspēlētas balvas no grāmatnīcām, būs jāuzrāda zīmodziņi par ceļa "Prātam un apķērībai" veikšanu.

Savukārt tie, kam par literatūru tuvāka ir kulinārijas pasaule, varēs izmēģināt otrās kārtas 2. ceļu "Garšu laboratoriju". Tā būs iemājojusi kādā no 11. novembra krastmalas Rīgas svētku teltīm, un pirmais uzdevums būs to atrast. Pēc iekļūšanas teltī un veiksmīgas dažādu ēdienu, dzērienu, garšvielu un aromātu atpazīšanas tiks piešķirts zīmogs, kas ļaus spēli turpināt.

Spēlētāji erudīciju varēs vēlreiz pārbaudīt "Rīgas svētku Lielās spēles" 3. kārtā. Viktorīnas jautājumi būs pieejami 22.augustā no plkst. 11:00 līdz plkst. 17:30 Informācijas teltī 11. novembra krastmalā. Zinošākajiem tiks dota iespēja piedalīties izlozē, kur noskaidrosies, kuri spēlētāji lielajā superfinālā Latvijas Radio 2 tiešajā ēterā plkst. 19:00 sacentīsies par galveno balvu no Pilsētas jahtkluba. Superfināla jautājumus sastādīs un viktorīnu vadīs erudīcijas konkursu eksperts Ivo Krumholcs.

Grand Prix balvu - braucienu ar jahtu kopā ar draugiem - no Pilsētas jahtkluba uzvarētājam pasniegs Rīgas svētku kulminācijā - Uguņošanas sacensību laikā.

Rīgas svētkus organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar 48 pasākumu rīkotājiem. Rīgas domes līdzfinansējums Rīgas svētkiem ir 90 000 latu, taču lielāko daļu pasākuma budžeta veido sponsoru, pasākumu atbalstītāju un sadarbības partneru finansējums. Rīgas svētkus informatīvi atbalsta portāls draugiem.lv, Mediju nams, Latvijas Neatkarīgā Televīzija, Pirmais Baltijas Kanāls, JCDecaux Latvija, Kultūras Forums, Rīgas svētku informatīvais tālrunis 1188.

Svētku programma pieejama: www.rigassvetki.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV