Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīga svētkos saņēmusi pārsteiguma dāvanu – pasaulē pirmo "flashmob dance" tautas deju

Rīgas svētku preses dienests, 21.08.2009. 12:42

Ceturtdien, 20.augustā, kad Rīgas svētki vēl tikai gatavojās ieskaņai, par neparastu pārsteiguma dāvanu rīdziniekiem parūpējās telekomunikāciju operators Bite Latvija, organizējot pasaulē pirmo tautas dejas flashmob. Kaut flashmob dance uzplaiksnījumi, kuru ietvaros publiskā vietā negaidīti notiek spontāns dejas priekšnesums, iegūst strauju popularitāti visā pasaulē, „1st Latvian Flash Mob Dance” un Rīgas vārds ieies flashmob kustības vēsturē ar tā laikā izpildīto tautisko deju.
Rīga svētkos saņēmusi pārsteiguma dāvanu – pasaulē pirmo "flashmob dance" tautas deju

Rīga savu pārsteiguma dāvanu saņēma ceturtdienas pēcpusdienā pie “Laimas” pulksteņa, kad vairāki cilvēki negaidīti uzsāka izpildīt īpaši flashmob pasākumam veidotu horeogrāfiju. Priekšnesums ilga trīsarpus minūtes, un tajā iesaistījās vairāk nekā 60 dejotāji no četriem tautas deju kolektīviem no Rīgas, Jelgavas un Salaspils. Ar šādu dāvanu Bite sniegusi savu pienesumu, parādot Rīgu kā pilsētu, kura savus apmeklētājus spēj patīkami pārsteigt. 

Lai nodrošinātu vienu no flashmob obligātajiem atribūtiem – pārsteigumu – informācija par gaidāmo pasākumu netika publiskota, un pat Rīgas svētku rīkotāji nebija informēti par pasākuma norisi. Arī paši iesaistītie dejotāji, video operatori un tehniskais personāls norises vietu un precīzu sākuma laiku nezināja līdz pat pēdējam brīdim.

Tā kā pirmā Latviešu tautas dejas zibenīgā mobilizācija („1st Latvian Flash Mob Dance”) notika vietā ar intensīvu gājēju plūsmu, tas ticis iemūžināts daudzu pārsteigto garāmgājēju fotoaparātos, video kamerās un telefonos. Papildus tam Bite ir noorganizējusi profesionālu šī deju flashmob filmēšanu, un jau šobrīd video strauji izplatās globālajā tīmeklī.

„1st Latvian Flash Mob Dance” ir vienīgais iepriekš neplānotais un neizsludinātais pasākums, kas līdz ar Rīgas svētku ieskaņas pasākumiem norisinājās svētku priekšvakarā. Ikgadējo Rīgas svētku noskaņa no šodienas līdz pat 23. augustam ar plašu programmu sagaidīs rīdziniekus un galvaspilsētas viesus ne tikai Rīgas centrā, bet arī Pārdaugavā, Bolderājā un citos pilsētas rajonos.

Foto: Aigars Mahinovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV