Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zviedrijas finanšu regulators: Situācija Baltijas valstīs vēl joprojām ir sarežģīta

LETA--ELTA, 21.08.2009. 12:43

Situācija Baltijas valstu reģionā vēl joprojām ir sarežģīta, neskatoties uz pazīmēm par ekonomiskās lejupslīdes mazināšanos, atsaucoties uz Zviedrijas Finanšu uzraudzības institūcijas ģenerāldirektora Martina Andešona teikto, vēsta laikraksts "Wall Street Journal".
Taču reģionā strādājošās Zviedrijas bankas, visticamāk, būs spējīgas pārciest pat vissmagāko scenāriju, norādīja Andersons. Viņš arī piebilda, ka krīze ir ievērojami sabojājusi sabiedrības attiecības ar banku sistēmu, tāpēc tajā ir nepieciešams veikt nozīmīgas izmaiņas.


Lai arī jaunākie pasaules valstu ekonomiku dati vieš optimismu par situācijas uzlabošanos, vēl joprojām pastāv risks bankām ciest ievērojamus zaudējumus, sacīja Andešons.

Viņš uzsver, ka banku bilancēs vēl varētu būt liels apjoms tā dēvēto toksisko aktīvu, par kuriem tika baumots finanšu krīzes pirmsākumos.

"Pastāv iespējas, ka baumas nav patiesas, taču tās var arī signalizēt par situācijas ievērojamu pasliktināšanos," norāda Andešons.

Taču vislielāko uztraukumu rada situācija Baltijas reģionā, kur valstis negatīvi ietekmē gan iekšzemes, gan ārvalstu ekonomiskās problēmas. Šo valstu ekonomikas "vēl joprojām pasliktinās" un apstākļi ir "ievērojami apgrūtinoši", sacīja Andešons.

"Situācija šeit netiek kontrolēta," viņš piebilda.

Jaunākie dati liecina, ka Baltijas valstu reģions ir nokļuvis vēl dziļākā recesijā. Taču tie arī norāda, ka Igaunijas un Latvijas ekonomiku krituma temps otrajā ceturksnī ir bijis lēnāks par pirmajā ceturksnī reģistrēto, viešot cerības, ka situācija vairs nepasliktinās iepriekšējos tempos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV