Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas Universitāte piedalīsies Rīgas svētkos

LU Preses centrs, 21.08.2009. 16:11

Sestdien, 22.augustā, no plkst. 12 līdz 22 Latvijas Universitāte ar dažādiem priekšnesumiem iesaistīsies Rīgas svētkos Vērmanes dārzā. Izklaides un kultūrizglītojošo programmu „7 vēstules Rīgai” var uzskatīt par vienu no Latvijas Universitātes 90 gadu jubilejas pasākumiem.

Latvijas Universitāte (LU) kopā ar citām kultūras, zinātnes un izglītības iestādēm, kas šogad svin 90 gadu jubileju, – Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Nacionālo operu, Latvijas Nacionālo teātri, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Latvijas Mākslas akadēmiju, Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvu un Latvijas Valsts vēstures arhīvu – Vērmanes dārzā divdesmit spēles laukumos piedāvās savu svētku programmu, iedzīvinot noskaņas un laiku, kas pirms deviņiem gadu desmitiem valdīja Rīgā, kad tika dibinātas pirmās nacionālās nozīmes institūcijas.

LU Studentu teātris Vērmanes dārzā uzburs „Taureņa sapni”. Visas dienas garumā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies LU koris „Juventus”, LU Senās mūzikas ansamblis „Canto” un LU Fizikas un matemātikas fakultātes koris „Aura”. Universitātes Medicīnas fakultātes studenti svētku dalībniekiem piedāvās lielisku iespēju izvizināties ar pagājušā gadsimta slimnieku gultu. Paredzēti vēl citi LU filologu, ķīmiķu un vēsturnieku priekšnesumi.

Ikviens turpat parkā pie rakstāmgalda pagājušā gadsimta stilistikā ieturētās dekorācijās varēs uzrakstīt vēlējumus visiem septiņiem jubilāriem un Rīgai, ņemot vērā klasiskos vēstuļu rakstīšanas etiķetes noslēpumus.

Vairāk par pasākumu „7 vēstules Rīgai“:  http://7vestulesrigai.lu.lv/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV