Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Afganistānā gājuši bojā divi Igaunijas karavīri

LETA, 24.08.2009. 09:56

Svētdien Afganistānā NATO operācijas kaujas uzdevumu pildīšanas laikā bojā gājuši divi Igaunijas militārās misijas "ESTCOY-8" karavīri: virsseržants Ēriks Salmuss un seržants Raivis Kangs, abi bojāgājušie bija 26 gadus veci, ziņo "PM Online".

Igaunijas karavīri gāja bojā Dienvidafganistānas nemierīgās Helmandas provinces Nādealī apgabalā Afganistānas nemiernieku uzbrukuma laikā, attīrot ceļu no uzbrucēju uzstādītajiem paštaisītajiem spridzekļiem. Kā informējis Igaunijas bruņoto spēku Galvenais štābs, virsseržants Salmuss bojā gājis kaujas laukā, bet seržanta Kanga dzīvību nav izdevies glābt pēc iegūtajiem smagajiem ievainojumiem.

Par notikušo informēti bojā gājušo tuvinieki.

Virsseržants Salmuss militāro dienestu uzsācis 2002.gadā. 2008.gadā Salmuss "ESTCOY-5" militārās misijas sastāvā piedalījās operācijā Afganistānā, kur tika ievainots. Viņam ir piešķirts apbalvojums "Par priekšzīmīgu dienestu bruņotajos spēkos".

Seržants Raivis Kangs militāro dienestu uzsācis 2003.gadā. Viņš piedalījies operācijās Afganistānā "ESTCOY-2" militārās misijas sastāvā 2006.gadā un "ESTCOY-5" militārās misijas sastāvā no 2007.gada līdz 2008.gadam.

Pašlaik Dienvidafganistānas nemierīgajā Helmandas provincē militāros pienākumus pilda divas Igaunijas kājnieku vienības "ESTCOY-8" un "ESTCOY-E", loģistikas vienība NSE-7, štāba virsnieki un štāba apakšvirsnieki. Kājnieku vienība "ESTCOY-8" darbojas Lielbritānijas vadītās Helmandas bruņoto spēku vienības sastāvā, bet Afganistānas vēlēšanu drošības nodrošināšanai izveidotā vienība "ESTCOY-E" – Amerikas Savienoto Valstu Jūras kājnieku 2.brigādes sastāvā. Kopumā Igaunijas bruņoto spēku kontingents Afganistānas Islāma Republikā šobrīd ir 289.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV