Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Rīgas svētku Uguņotāju sacensībās” uzvar „Uguns dārzi”

Rīgas svētku preses dienests, 24.08.2009. 14:37

Rīgas svētku kulminācijā, „Rīgas svētku Uguņotāju sacensībās”, saņemot teju pusi no visām balsīm, uzvarēja uzņēmums „Uguns dārzi”, kuri uzstājās kā ceturtie. Skatītāji 11. novembra krastmalā un pie TV ekrāniem par pirmās vietas ieguvēju, kas varēs uguņot nākošajā lielajā pasākumā, balsoja 3094 reizes, savukārt par visiem deviņiem priekšnesumiem kopā tika saņemta 6501 balss.

Deviņu Latvijas labāko pirotehnikas uzņēmumu konkurencē, kas Rīgas svētku vēsturē ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits, 2.vietu ieguva „Rīgas pirotehnikas” priekšnesums un trešajā vietā ierindojās „Ugunsmeistars”.

Iepriekšējā gadā pirmo vietu astoņu uzņēmumu vidū un tiesības uguņot Jaungada naktī Rīgā izcīnīja firma „Ugunsmeistars”, otro vietu ieguva „Rīgas pirotehnika” un trešajā vietā ierindojās „Uguns dārzi”. Rīgas svētkos 2007. gadā, kad skatītāju vērtējumam bija seši priekšnesumi, visvairāk iedzīvotāju balsu saņēma "Svētku aģentūra”, daudzu novērtēti bija arī uzņēmumu "Petarde" un "Rīgas pirotehnika" uguns puķes, kas attiecīgi ierindojās 2. un 3. vietā.

Šogad „Rīgas svētku Uguņotāju sacensībās” piedalījās „Fire Art”, „Oda Lux”, „Petarde”, „Rīgas Pirotehnika”, „Svētku aģentūra”, „Uguns dārzi”, „Ugunsmeistars”, „Ugunspuķes” un „Uguņošanas mākslas studija”.

Atgādinām, ka katrs dalībnieks sniedza vismaz pusotru minūti garu muzikālu pirotehnikas priekšnesumu. Sacensību uzvarētāju noteica skatītāji 11. novembra krastmalā un pie televīzijas ekrāniem, sūtot īsziņas.

Kā līdz šim, skatītāji pirotehnikas priekšnesumu autori tika paziņoti tikai apbalvošanā, pēc īsziņu balsojuma rezultātu apkopošanas. Lai sacensību rezultātus neietekmētu paši to dalībnieki, no viena telefona varēja balsot ne vairāk kā piecas reizes.

Rīgas svētkus organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar 48 pasākumu rīkotājiem. Rīgas domes līdzfinansējums Rīgas svētkiem ir 90 000 latu, taču lielāko daļu pasākuma budžeta veido sponsoru, pasākumu atbalstītāju un sadarbības partneru finansējums. Rīgas svētkus informatīvi atbalsta portāls draugiem.lv, Mediju nams, Latvijas Neatkarīgā Televīzija, Pirmais Baltijas Kanāls, JCDecaux Latvija un Kultūras Forums. Rīgas svētku informatīvais tālrunis 1188.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV