Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Latvijas Universitātes stipendiju konkurss maģistrantiem un doktorantiem

LU Preses centrs, 26.08.2009. 10:08

Latvijas Universitāte izsludina konkursu Eiropas Sociālā fonda mērķstipendijas saņemšanai pilna laika klātienes maģistrantiem neatkarīgi no viņu studiju finansējuma avota. Pieteikšanās stipendijai ir no 31.augusta līdz 4.septembrim. Turklāt līdz 11.septembrim turpinās pieteikšanās Eiropas Sociālā fonda mērķstipendijas saņemšanai visu nozaru doktorantiem.

Latvijas Universitāte sāk īstenot Eiropas Sociālā fonda (ESF) apakšaktivitātes „Atbalsts maģistra studiju programmu īstenošanai” atbalstītu projektu Nr. 2009/0162/1DP/1.1.2.1.1/09/IPIA/VIAA/004 „Atbalsts maģistra studiju programmu īstenošanai Latvijas Universitātē”. Projekts ilgs līdz 2013.gada jūnijam.

Šā projekta mērķis ir iesaistīt maģistra programmu studentus pētniecībā, rosināt studiju turpināšanai doktora studiju programmās, palielinot augsti kvalificētu speciālistu skaitu dabaszinātņu, matemātikas, informācijas tehnoloģiju, veselības aprūpes un vides zinātņu jomā, kas spējīgi plānot, radīt un ieviest ražošanā augstas tehnoloģijas produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, tādējādi veicinot tautsaimniecības, radošo industriju un izglītības attīstību uz inovāciju pamata.

Sekmējot maģistra grāda iegūšanu un mērķtiecīgi virzot maģistrus uz doktorantūru un doktora grāda iegūšanu, tiks veicināta arī pakāpeniska akadēmiskā personāla atjaunošanās.

Projekta ietvaros mērķstipendija tiks piešķirta pilna laika klātienes studentiem neatkarīgi no viņu studiju finansējuma avota, kuri sekmīgi studē Bioloģijas, Datorzinātnes, Farmācijas, Fizikas, Ģeogrāfijas, Ģeoloģijas, Ķīmijas, Matemātikas, Māszinību, Optometrijas, Telpiskās attīstības plānošanas, Uzturzinātnes, Vides zinātnes, Vides resursu pārvaldes vai Vides pārvaldības maģistra studiju programmā.

Mērķstipendijas apmērs ir 300 latu mēnesī, un to var piešķirt tikai vienas maģistra studiju programmas apguvei un viena maģistra grāda ieguvei. Pieteikšanās stipendijai 2009./2010.akadēmiskajam gadam ir no 31.augusta līdz 4.septembrim.

Studējošais stipendiju saņems no oktobra līdz jūnijam (ieskaitot). Kopumā stipendiju ir iespējams saņemt 18 mēnešus, uz to pretendējot atkārtoti vispārējā konkursa kārtībā. Šajā mācību gadā kopumā ir paredzēts piešķirt 122 mērķstipendijas.

Latvijas Universitāte īsteno arī ESF ietvaros realizējamo Darbības programmas papildinājuma 1.1.2.1.2.apakšaktivitātes „Atbalsts doktora studiju programmu īstenošanai” atbalstītu projektu Nr. 2009/0138/1DP/1.1.2.1.2/09/IPIA/VIAA/004 „Atbalsts doktora studijām Latvijas Universitātē”. Projekts ilgs līdz 2015.gada 31.augustam.

Projekta mērķis ir visās izglītības tematiskajās grupās palielināt to speciālistu skaitu, kas ieguvuši doktora zinātnisko grādu un ir spējīgi plānot, radīt un ieviest ražošanā augstas tehnoloģijas produktus, kā arī produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību.

Mērķstipendiju doktorantam piešķir 11 mēnešus gadā, 1. un 2.kursa doktorantam ne vairāk kā 600 latu mēnesī, 3.kursa doktorantam un zinātniskā grāda pretendentam ne vairāk kā 800 latu mēnesī.

Pieteikšanās stipendijai visu nozaru doktora studiju doktorantiem ir līdz 11.septembrim.

Konkurss stipendijas saņemšanai zinātniskā grāda pretendentiem tiks izsludināts septembra vidū.

Stipendiju konkursu nolikumi atrodami Latvijas Universitātes mājaslapā – www.lu.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV