Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

KinoAkadēmija uzsāk kino lekciju kursu „Modernie režisori un viņu priekšteči”

Anete Brikmane, 28.08.2009. 14:18

KinoAkadēmija piektdien, 4. septembrī, uzsāk lekciju kursu „Modernie režisori un viņu priekšteči”. Lekcijas lasīs kinokritiķis Vadims Agapovs.

Lekciju kursa ietvaros galvenā uzmanība tiek pievērsta mūsdienu režisoriem un viņu priekštečiem. Mūsdienu režisoru lielie panākumi aizēno viņu priekšteču slavu. Un tāpēc lekcijās par izciliem režisoriem nāksies pārkāpt hronoloģijas principus. Vispirms kursa ietvaros tiks apskatīta  mūsdienu režisoru daiļrade, lai varētu skaidrāk saprast, par ko viņi ir parādā lielajiem pagātnes meistariem. Iespējams, pēc tā skatīties vecās filmas būs tikpat interesanti, kā dzīties pēc sensacionāliem jaunumiem.

Kursa ietvaros tiks apskatīti postmodernisma korifeji: brāļi Koeni, Almodovars, Deivids Linčs, Larss fon Trīrs (par katru režisoru – lekciju cikls, kurš sastāv no četrām lekcijām), kā arī no jauna atklātie klasiķi: Hičkoks un Billijs Vailders (par katru – cikls no astoņām lekcijām). Lekcijas lasīs kinokritiķis Vadims Agapovs.

Kurss ilgs 8 mēnešus, nodarbības notiks katru piektdienu KinoAkadēmijā, Dzirnavu ielā 20, no plkst. 18:45  līdz plkst. 21.00. Dalības maksa par vienu lekciju - 15 Ls. KinoAkadēmijas kursi ir licenzēti. Pēc kursa beigšanas dalībnieki saņem sertifikātu.


Šī gada 23. jūlijā KinoAkadēmijā noslēdzās V. Agapova 10 mēnešu ilgais kurss „Mācāmies saprast nesaprotamo kino”. Kursa dalībnieki augsti novērtēja šo kursu, kurā galvenā uzmanība tiek pievērsta  dažādu metožu pielietošanai ar mērķi izprast nesaprotamo avangarda kino, kā arī rast apslēptu jēgu filmās, kuras pēc pirmā acu uzmetiena šķiet tik vienkāršas.

KinoAkadēmija tika izveidota 2008. gada septembrī, un tās dzimšanas diena tika nosvinēta kinoforuma „Arsenāls” ietvaros. KinoAkadēmija ir vieta, kur mācās ne tikai skatīties, bet arī saprast Kino – tik daudzveidīgu. Tā tika radīta īpašai auditorijai – ar īpašu, smalkāku pasaules uztveri un vērīgāku skatu uz dzīvi. Tā ir vieta, kur kino cienītāji atrod jauno pasaules šedevros, uzzina vairāk par žanriem, virzieniem, atklāj jaunus režisoru un aktieru vārdus, dalās domās un iespaidos par redzētajām filmām. Šeit par pavadoņiem kino pasaulē kļūst Latvijas un citu valstu labākie eksperti – kinokritiķi, kino zinātnieki, režisori. Viņi palīdz atšifrēt kodus, ar kuru palīdzību filmā tiek realizēta Ideja, stāsta par kinematogrāfijas attīstību un sniedz orientieru sistēmu tajā, kā arī piedāvā pilnīgu priekšstatu par kino estētikas attīstību.

Plašāka informācija par kursa programmu, ilgumu un cenu ir pieejama KinoAkadēmijas mājas lapā www.kinoakademija.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV