Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina uz Rudens svētkiem

LU Preses centrs, 01.09.2009. 11:15

Sestdien, 5.septembrī, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina visus uz Rudens svētkiem. Paredzētas konsultācijas dārzniekiem, teorētiskās un praktiskās nodarbības ārstniecības augu izmantošanā, izklaides bērniem, kā arī augu un amatnieku izstrādājumu tirdziņš. Neizpaliks jauno kartupeļu šķirņu iepazīšana un cepšana ugunskurā.

Dāliju ziedēšanas laikā Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs pulcina visus, kam tīk pastaigas dabā un sakoptā vidē, ir vēlme jauki pavadīt laiku, kā arī uzzināt un iegūt savā īpašumā ko jaunu savam dārzam nākamajai sezonai. Ir laiks iegādāties ziemcietes, augļu kociņus, dekoratīvos kokus un krūmus. Turklāt būs nopērkamas ne tikai pašu Dārzā audzētās dālijas, bet arī citu Pierīgas kolekcionāru un selekcionāru piedāvātās šķirnes.

Pasākumā aicināti piedalīties stādu audzētāji, dārzu ierīkotāji un jaunie dārznieki. Būs iespēja pirkt, pārdot un mainīt stādus. Speciālisti konsultēs par augu iegādi, stādīšanu un kopšanu. Būs arī amatnieku izstrādājumu tirdziņš.

Gatavojoties ziemai, varēs nogaršot dažādas ārstnieciskās zāļu tējas, ievārījumus, sīrupus un iepirkt ziemai medus rezerves. Būs praktiskas un teorētiskas nodarbības ārstniecības augu izmantošanā un pirtsslotu gatavošanā.

Paredzētas arī pastaigas un orientēšanās spēles dārza speciālistu pavadībā, bērniem – radošas darbnīcas zaļumos un vizināšanās zirga mugurā. Ciemos Botāniskajā dārzā ieradīsies kolēģi no Rīgas Zooloģiskā dārza kopā ar saviem mīluļiem.

Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūts izrādīs perspektīvākās kartupeļu šķirnes. Īpašs piedāvājums būs iespēja tos nogaršot, izcepot kādu tupeni ugunskurā.

Dārzs ir atvērts katru dienu no plkst. 9.00 līdz 19.00.
 
Rudens svētku pasākumi 5.septembrī paredzēti no plkst. 9.00 līdz 16.00.

Ieejas maksa: pieaugušajiem Ls 1,50, pensionāriem un studentiem Ls 1,00, skolēniem Ls 0,50, LU studentiem un darbiniekiem ieeja bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV