Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Roma svin savas pastāvēšanas 2760.gadu

LETA, 22.04.2007. 09:00 | komentāri (1)

Roma ar krāšņām svinībām, uguņošanu un koncertiem sestdien svinēja savas pastāvēšanas 2760.gadadienu, kā to vēsta sena leģenda.
Roma svin savas pastāvēšanas 2760.gadu
Saskaņā ar leģendu Romuls un Rems, kas bija dieva Marsa un priesterienes Rejas Silvijas dēli, 753.gadā p.m.ē. dibināja Romu. Leģenda vēsta, ka Romulu un Remu zīdījusi vilku māte un uzaudzinājis gans.

Ieguvuši varu, viņi nodibināja Romu tajā vietā, kur tikuši atrasti. Strīdā par to, kuram jākļūst par jaunās pilsētas valdnieku, Romuls nogalināja Remu un nosauca jauno pilsētu savā vārdā par Romu.

Pēc pilsētas dibināšanas Romuls radīja Romas leģionu un Romas Senātu, kā arī ievērojami paplašināja Romas pakļautībā esošo teritoriju, iegūstot senās Romas lielākā iekarotāja slavu.

Par godu dibināšanas svinībām Romā sestdien bez maksas varēja apmeklēt visus muzejus, kā arī tika izdota īpaša pastmarka.

Svinības aizsākās jau piektdienas vakarā ar Franko Dzefereli uzvesto Verdi operu "Traviata" Romas operā, kas tika pārraidīta tiešraidē 22 kinoteātros visā Itālijā.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV