Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pedagogu arodbiedrība pirms streika rīkošanas uzklausīs reģionālo organizāciju viedokli

LETA, 02.09.2009. 17:27

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pirms lēmuma pieņemšanas par streika rīkošanu gatavojas uzklausīt savu dalīborganizāciju viedokli, aģentūrai LETA pastāstīja LIZDA priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš.

Nākamā arodbiedrības padomes sēde paredzēta 16.septembrī, kad arī paredzēta dalīborganizāciju pārstāvju uzklausīšana. Līdz tam nekādi lēmumi attiecībā uz streika rīkošanu netikšot pieņemti.

"Domāju, ka līdz tam brīdim situācija un pedagogu noskaņojums būs kļuvis daudz maz skaidrs," uzskata Krastiņš, kurš gan nesola, ka sēdes laikā noteikti tiks lemts par streika rīkošanu.

Jau ziņots, ka vakar telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" LIZDA priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš pauda viedokli, ka 1.septembra pedagogu pikets pie Ministru kabineta ēkas ir tikai sākums un pēc vairāku arodbiedrības dalīborganizāciju lūguma tuvākajā nākotnē tiks rīkots visas Latvijas pedagogu streiks.

"Domāju, ka šādas akcijas lielu ļaunumu nenodara, jo cilvēkiem ir tiesības aizstāvēt savas intereses, un tās mēs izmantosim. Pēdējā laikā no vairākām arodbiedrības dalīborganizācijām pienāk lūgumi rīkot visas Latvijas streiku, un mēs, tos izskatot, nonācām pie secinājuma, ka pēc šodienas piketa tuvākajā nākotnē tiks organizēts pedagogu streiks," stāstīja Krastiņš.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV