Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Universitātes studentu svētki „Aristotelis” ieskandina jauno studiju gadu

LU Preses centrs, 02.09.2009. 18:34

Svētdien, 6.septembrī, plkst. 18 sāksies tradicionālie Latvijas Universitātes jauno studentu sveikšanas svētki „Aristotelis”. To ietvaros norisināsies svinīgs pasākums Doma laukumā, bet vakara turpinājumā Universitātes galvenajā ēkā paredzēta izklaidējošā daļa ar muzikāliem pārsteigumiem. Jauno studentu svētki šogad notiks 43.reizi, un tos rīko Latvijas Universitātes Studentu padome.

Studentu svētku mērķis ir dot iespēju jaunajiem Latvijas Universitātes studentiem kopīgi iesākt savu studiju dzīvi un iepazīties ar studiju biedriem un Universitātes vadību.

Svētki notiks dienu pirms oficiālo studiju sākuma – 6.septembrī. Plkst. 18 paredzēta svētku svinīgā daļa Doma laukumā, kur pulcēsies visu Latvijas Universitātes (LU) 14 fakultāšu pirmā kursa studenti. Viņus sveiks LU rektors Mārcis Auziņš, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, fakultāšu dekāni, pats Aristotelis, vecāko kursu studenti un korporāciju pārstāvji. Pasākumā aicināts piedalīties arī Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Doma laukumā jaunos studentus ar priekšnesumiem priecēs Universitātes radošie kolektīvi – koris „Juventus” un tautas deju ansamblis „Dancis”. Pēc svinīgās pasākuma daļas studenti dosies lāpu gājienā no Doma laukuma pa Vecrīgas ielām uz Alma Mater.

Par godu Latvijas Universitātes 90 gadu jubilejai šogad pēc turpat 30 gadu pārtraukuma svētku saviesīgā daļa notiks „mājās” – Universitātes galvenajā ēkā Raiņa bulv. 19. Pasākuma īpašais viesis būs viens no latviskās hiphopa kultūras pamatlicējiem Gustavo, bet šīs nakts muzikālo dažādību nodrošinās arī „Voiceks Voiska”, „Oranžās brīvdienas”, Roberts Gobziņš „2 Anna un Resnie putni”, kā arī šā gada maijā notikušā LU jauno mūzikas grupu konkursa uzvarētāja – dark rock grupa „Melanna”. Studentiem būs iespēja baudīt arī populāru dīdžeju un vīdžeju performances LU gaiteņos un pagalmos un atvilkt elpu, skatoties īsfilmu programmu. Sākums plkst. 21.

1.kursa studentiem, uzrādot flaijeri, biļešu cena – Ls 3, pārējiem pasākuma apmeklētājiem – Ls 5. Biļetes var iegādāties LU Studentu padomē, Raiņa bulv. 19, 144.telpā.

„Aristoteļa” organizēšanu atbalsta Latvijas Universitāte. Pasākuma atbalstītāji ir uzziņu dienests „1188”, portāls „Delfi”, Universitātes radio „NABA”, a/s „Tallink”, a/s „Aldaris”, „Coca-Cola”, „Ādažu čipsi”, „Pedro maizītes”, tipogrāfija „Ulma”, LU Ķīmijas fakultātes Studentu pašpārvalde, portāls „Atlants.lv”, „Aerodium” un izklaides portāls „Krabjiem.lv”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV