Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes „Pirmsaristoteļa” aktivitātes

LU Preses centrs, 03.09.2009. 13:15

Sestdien, 5.septembrī, plkst. 18 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes durvis būs plaši atvērtas pirmkursniekiem. Jaunie studenti „Pirmsaristotelī” tiks iepazīstināti ar mācībspēkiem, Studentu pašpārvaldi, fakultātes vadību un kursabiedriem. Turklāt būs iespēja piedalīties radošajās aktivitātēs – sagatavoties svētdienas „Aristoteļa” gājienam un iedziedāt fakultāti.

Jau vairākus gadus Latvijas Universitātes (LU) fakultātēs pirms ikgadējiem jauno studentu svētkiem „Aristotelis” tiek rīkoti saliedēšanās pasākumi ar nosaukumu „Pirmsaristotelis”. Katrai no fakultātēm ir savas tradīcijas, taču visbiežāk „Pirmsaristotelis” notiek dienu pirms „Aristoteļa” svētkiem, un to organizē studentu dzīvi pieredzējušie fakultāšu vecāko kursu studenti.

Pasākuma mērķis ir palīdzēt jaunajiem studentiem pēc iespējas ātrāk un vieglāk adaptēties augstskolas vidē, kas ir ļoti atšķirīga no reflektantiem pierastās vidusskolas vides, kā arī panākt, ka topošie pirmkursnieki izveido saliedētu kolektīvu. Pirmkursniekiem, uzsākot studijas, jautājumu ir vairāk nekā atbilžu, un kurš gan uz šiem neskaidrajiem jautājumiem atbildēs labāk par vecāko kursu studentiem un docētājiem? Viņi palīdzēs pirmkursniekiem saprast, kas tieši viņus sagaida LU Sociālo zinātņu fakultātē un dos padomus, kā labāk pielāgoties augstskolas vidē.

Topošie komunikācijas, politikas un socioloģijas zinātņu, kā arī informācijas un bibliotēkzinātnes speciālisti tiek gaidīti LU Sociālo zinātņu fakultātē (SZF), Rīgā, Lomonosova ielā 1a, 5.septembrī plkst. 18. SZF

„Pirmsaristotelis” ilgs līdz plkst. 22. Pēc tam tiem, kas dzīvos studentu viesnīcā, un aktīvākajiem interesentiem būs iespēja doties ciemos pie vecāko kursu studentiem iepazīt studentu dzīvi kopmītnē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV