Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Slakteris: Latvijas karavīri Irāku varētu pamest pirms Jāņiem

LETA, 22.04.2007. 09:30 | komentāri (1)

Tiks darīts viss iespējamais, lai Latvijas karavīri Irāku varētu pamest pirms Jāņiem. To šodien starptautiskajās operācijās dienošo karavīru tuvinieku kluba dalībnieku tikšanās, teica aizsardzības ministrs Atis Slakteris (TP).
Slakteris: Latvijas karavīri Irāku varētu pamest pirms Jāņiem
Kā informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera personīgā štāba Preses un informācijas daļas virsnieks kapteinis Normunds Stafeckis, šo ziņu starptautiskajās operācijās dienošo karavīru tuvinieki uzņēma ar vētrainiem aplausiem.

Slakteris norādīja, ka Latvijas karavīri savu uzdevumu ir izpildījuši.

NBS komandieris brigādes ģenerālis Juris Maklakovs apliecināja, ka ap 20.jūniju karavīri varētu tikt izvesti uz Kuveitu. Taču precīzs karavīru atgriešanās laiks vēl nav zināms.

Patlaban starptautiskajās operācijās Afganistānā, Bosnijā un Hercegovinā, Kosovā un Irākā dienē 178 NBS karavīri, bet NATO 1.pastāvīgās pretmīnu vienības sastāvā - mīnu meklētājs "Namejs" ar 41 karavīra komandu.

Dienesta pienākumus Irākā pilda 126 Latvijas karavīri.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV