Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Liepājā gaidāms nebijis pasākums – Zivju ielas svētki 2009

Jevgenija Skoraja, 07.09.2009. 17:27 | komentāri (1)

Ar devīzi „Izmet enkuru!” š.g. 19.septembrī plkst. 20:00 Liepājā notiks vēl līdz šim nebijis pasākums ar nosaukumu „Zivju ielas svētki 2009”. Pasākuma mērķis ir aktivizēt iedzīvotāju līdzdalību dažādos neaizmirstamos kultūras pasākumos, kā arī iesaistīt Zivju ielas veikalus un uzņēmumus, piedāvājot piemērot un akcentēt īpašas svētku atlaides un radot rudenīgi saulainu noskaņu visa vakara garumā.
Liepājā gaidāms nebijis pasākums – Zivju ielas svētki 2009

Svētku ideja radās, apvienojot vairākas trakas jauniešu idejas, kā arī izpētot Liepājas pilsētas pirmsākumus. Ieskatoties Zivju ielas vēsturē, tad senāk pie Kuršu laukuma, atradies zivju tirgus - no tā radies ielas nosaukums. Laukumu starp Zivju, Kungu un Stendera ielu kopš 18. gs. sauca par BODĪŠU LAUKUMU daudzo veikaliņu dēļ. Tieši pamatojoties uz šo vēsturisko faktu, radās doma par svētku galveno faktoru – vakara izpārdošanu un akcijām 15 dažādos Zivju ielas veikalos. Lai izpārdošanu padarītu aizraujošāku, svētku apmeklētāji varēs iepirkties gan par neticami zemām cenām, gan arī vērot „dzīvos skatlogus”, kā arī dažādus muzikālus priekšnesumus. Muzikālie pasākumi dažādām gaumēm notiks vairākās norises vietās (Romas dārzā, Senču sētā, Latvijas 1.rokkafejnīcā u.c.). Apmeklētājus priecēs dažādu mūziķu uzstāšanās – Andis Grīva, grupa Jorspeis, projekts ’’Musiqq’’, Linda Zāģere, , Ilze Bukāte u.c. Muzikālos priekšnesumus ir sagatavojuši arī Liepājas kori „Ints” un „Atbalss” I. Valces vadībā, vairāki ielu muzikantu, kā arī tango dejas. Lai radītu svētku noskaņu visai ģimenei, svētku organizētāji ir parūpējušies arī par mazākajiem ģimenes locekļiem – bērniem būs iespēja spēlēties un klausīties vakara pasaciņu kopā ar auklītēm.

Pasākumu organizēšanā piedalās Mareks Alberts (idejas autors), Liene Jankovska (Liepājas Jaunatnes centra sabiedrisko attiecību speciāliste), Egita Želve (Liepājas Sabiedrības pārvaldes speciāliste neformālās izglītības jautājumos), Atis Egliņš – Eglītis (Liepājas Universitātes projektu daļas vadītājs), Laura Pāvila (Liepājas 10.vsk. skolēnu līdzpārvaldes prezidente), Jevgenija Skoraja (Liepājas Universitātes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja) un Rihards Otto (reklāmas aģentūras MOOR mākslinieks).

Pasākuma organizatori uzsver, ka šis ir mazbudžeta pasākums, un pašreizējā valsts situācijā ir svarīgi pierādīt, ka ar lielu gribasspēku un radošām idejām viss ir iespējams!

Sekojiet līdz aktuālākai informācijai par svētku aktivitātēm arī turpmāk  http://twitter.com/zivjusvetki !

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV