Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Septembrī siltumenerģijas tarifs nepalielināsies

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 09.09.2009. 16:30

No šā gada 1. septembra par piegādāto siltumenerģiju tiks piemērots tarifs 31,29 Ls/MWh (bez PVN). Tas noteikts, pamatojoties uz a/s „Latvijas gāze”  9. septembrī publicēto paziņojumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” - par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem septembrī. Tāds pat tarifs siltumenerģijai bija arī jūlijā un augustā.

Siltumenerģijas tarifs septembrī ir par 31,3% zemāks, salīdzinājumā ar 2008. gada oktobrī piemēroto siltumenerģijas tarifu. Tāpat tarifs septembrī ir par 27% zemāks nekā vidējais siltumenerģijas tarifs pagājušajā apkures sezonā, tādējādi iedzīvotājiem siltumenerģija ir par ceturto daļu lētāka nekā pērn. 

A/s „Rīgas siltums” prognozē, ka arī oktobrī un novembrī siltumenerģijas tarifs varētu nemainīties. Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājas lapā www.rs.lv lietotājus informē par faktiski piemērojamiem siltumenerģijas tarifiem, balstoties uz a/s „Latvijas gāze” publicēto paziņojumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” līdz katra mēneša 10. datumam.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumam, a/s „Rīgas siltums” siltumenerģijas tarifi var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV