Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Algas par septembri pedagogi saņems ierastajā kārtībā un savlaicīgi

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa, 10.09.2009. 13:57

Nākamajā nedēļā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) visiem novadiem un republikas pilsētām pārskaitīs finansējumu, kas nepieciešams septembra pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, tāpēc gan avansa maksājumi, gan algas par septembri pedagogi saņems ierastajā kārtībā un savlaicīgi.

Līdz šā gada 8.septembrim visas pašvaldības IZM iesniegušas precīzu informāciju par skolēnu skaitu novada vai pilsētas izglītības iestādēs, un IZM šobrīd veic datu apkopošanu un precizē aprēķinus, lai, kā katru gadu, pārskaitītu pedagogu darba samaksai paredzēto finansējumu pašvaldībām.

Sākot ar 2009.gada 1.septembri pedagogu algas tiek aprēķinātas pēc jaunās finansēšanas kārtības ''nauda seko skolēnam'' - saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem ''Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām''.

Saskaņā ar likumu ''Par valsts budžetu 2009.gadam'' pedagogu darba samaksai paredzētais finansējums šā gada astoņiem mēnešiem - no 1.janvāra līdz 31.augustam - ir pārskaitīts pašvaldībām, un tām izglītības iestādēm, kurām aizkavējušās algas izmaksas par augustu, pēc skaidrojuma jāvēršas savās pašvaldībās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV