Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

KinoAkadēmija uzsāk kino lekciju ciklu „Realitātes (re)konstrukcija kino”

Inese-Katrīna Zača, 14.09.2009. 11:24

KinoAkadēmija uzsāk kino lekciju ciklu “Realitātes (re)konstrukcija kino”. Lekcijas lasīs Dr. phil. Viktors Freibergs. Kursa ietvaros galvenā uzmanība tiks pievērsta   kino režisoru darbiem, kuri, katrs izmantojot savus izteiksmes līdzekļus un paņēmienus, ar vizuālu tēlu palīdzību ataino to, kas šķietami kino nav iespējams – personāžu pasaules uztveri, instinktīvo vai iekāres pasauli utt.

Lekciju kurss sāksies š.g. 21. septembrī un kursa galvenās tēmas būs: realitātes koncepcija kino, kino kā realitātes atainojums un realitātes konstrukcija (Lukino Viskonti, Kristofers Nolens, Takeši Kitano, Kims Kiduks), sirreālisms kino (Žans Kokto, Luiss Bunjuels), transendentālisma tradīcija kino (Jasudžiro Odzu, Džims Džarmušs), apziņas plūsma literatūrā un kino (Mikelandželo Antonioni, Andrejs Tarkovskis), karnevalizācija un maģiskā reālisma iezīmes kino (Ingmārs Bergmans. Federiko Fellini), „Meta-kino” un franču „jaunais vilnis” (Alens Renē, Fransuā Trifo, Žans Liks Godārs), postmodernisma elementi kino, intertekstualitāte un pašrefleksija (Pīters Grīnevejs, Atoms Egojans), kinematogrāfiskā skatiena kategorija un funkcijas kino (Paolo Sorentino). Lekcijas lasīs viens no labākajiem un pazīstamākajiem kino ekspertiem Latvijā – Viktors Freibergs.

Kurss ilgs 2 mēnešus, nodarbības notiks katru pirmdienu KinoAkadēmijā, Dzirnavu ielā 20, no plkst. 18.30 līdz plkst. 20.30. Dalības maksa par visu kursu – 169 Ls. KinoAkadēmijas kursi ir licenzēti. Pēc kursa beigšanas dalībnieki saņem sertifikātus.

KinoAkadēmija tika izveidota 2008. gada septembrī, un tās dzimšanas diena tika nosvinēta kinoforuma „Arsenāls” ietvaros. KinoAkadēmija ir vieta, kur mācās ne tikai skatīties, bet arī saprast Kino – tik daudzveidīgu. Tā tika radīta īpašai auditorijai – ar īpašu, smalkāku pasaules uztveri un vērīgāku skatu uz dzīvi. Tā ir vieta, kur kino cienītāji atrod jauno pasaules šedevros, uzzina vairāk par žanriem, virzieniem, atklāj jaunus režisoru un aktieru vārdus, dalās domās un iespaidos par redzētajām filmām. Šeit par pavadoņiem kino pasaulē kļūst Latvijas un citu valstu labākie eksperti – kinokritiķi, kino zinātnieki, režisori. Viņi palīdz atšifrēt kodus, ar kuru palīdzību filmā tiek realizēta Ideja, stāsta par kinematogrāfijas attīstību un sniedz orientieru sistēmu tajā, kā arī piedāvā pilnīgu priekšstatu par kino estētikas attīstību.

Plašāka informācija par kursa programmu, ilgumu un cenu ir pieejama KinoAkadēmijas mājas lapā www.kinoakademija.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV