Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijā otrajā ceturksnī bijis lielākais darba vietu zaudējums ES

LETA, 14.09.2009. 16:18

Nodarbināto iedzīvotāju skaits Latvijā šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada otro ceturksni, samazinājies par 13,1%, kas bijis lielākais kritums Eiropas Savienībā (ES), liecina pirmdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Nākamais lielākais darba vietu samazinājums bijis Igaunijā - par 10,2%, Spānijā - par 7,1% un Lietuvā - par 6,7%, bet visā ES kopā strādājošo skaits samazinājies par 1,9%.

Strādājošo iedzīvotāju skaits otrajā ceturksnī samazinājies visās ES valstīs, par kurām bija pieejami dati, bet vismazākais nodarbinātības sarukums bijis Vācijā - par 0,1%, Kiprā - par 0,5% un Beļģijā - par 0,7%.

Arī salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, darba vietu skaits Latvijā sarucis visstraujāk ES - par 4,9%. Nākamais lielākais samazinājums bijis Igaunijā un Lietuvā - par 1,8% un Slovēnijā - par 1,4%, bet visā ES kopā - par 0,6%.

Vienīgi Grieķijā darba vietu skaits otrajā ceturksnī bijis lielāks nekā pirmajā ceturksnī - par 0,3%, bet Itālijā tas nav mainījies.

Pēc "Eurostat" datiem, visvairāk strādājošo skaits ES samazinājies apstrādes rūpniecībā un būvniecībā - par 1,7%, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, kā arī finanšu pakalpojumu sektorā - par 0,9%.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV