Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Slēgs piecas galvaspilsētas sporta skolas

LETA, 15.09.2009. 11:28

Rīgas domes deputāti šodien nolēma slēgt piecas sporta skolas.

Domes lēmums paredz slēgt TTP basketbola skolu un Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolu, un no nākamā gada 1.janvāra abu skolu sporta izglītības programmu basketbolā īstenos bērnu un jauniešu basketbola skola "Rīga".

Tāpat tiks slēgta bērnu un jaunatnes sporta skola "Jugla", un no 2010.gada 1.janvāra skolas sporta izglītības programmas īstenos bērnu un jauniešu basketbola skola "Rīga", Rīgas Vingrošanas skola un Rīgas 3.bērnu un jaunatnes sporta skola.

No nākamā gada janvāra likvidēs Rīgas Vieglatlētikas skolu, un tās profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu vieglatlētikā īstenos sporta skola "Arkādija".

Likvidēts tiks arī bērnu un jauniešu sporta centrs "Daugavas sporta nams", un no nākamā gada janvāra skolas programmu basketbolā īstenos basketbola skola "Rīga", bet programmu peldēšanā īstenos sporta skola "Rīdzene".

Tāpat domnieki vienojušies Krišjāņa Kundziņa vārdā nosaukto brīvās cīņas sporta skolu pārdēvēt par Krišjāņa Kundziņa vārdā nosaukto cīņas sporta skolu.

Reorganizējamo profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu reorganizācija jāpabeidz līdz 2010.gada 31.janvārim, paredz Rīgas pašvaldības profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu tīkla pilnveidošanas pasākumu plāns. Gala lēmums jāpieņem Rīgas domei.

Rīgas domes Sporta pārvaldes vadītājs Kārlis Villerušs iepriekš deputātus informēja, ka katrā sporta skolā tiks attīstīts tikai viens sporta veids, kas nodrošinās maksimālu attieksmi tieši pret konkrētā sporta veida apguvējiem.

Sarežģītāka situācija ir ar skolām, kurās var apgūt basketbolu. Patlaban Rīgā ir astoņas iestādes, kurās var apgūt basketbolu, divu gadu laikā plānots izveidot vienu - bērnu un jauniešu basketbola skolu "Rīga". "Neskatoties uz to, basketbola skolai "Rīga" plānots izveidot trīs filiāles," skaidroja Vilerušs.

Plānots izveidot filiāles ar trīs komandām. Daugavas sporta namā mācīsies "Rīdzene", Pārdaugavā - "Arkādija" un Rīgas 3.bērnu un jauniešu sporta skola, bet Alfrēda Kraukļa VEF skola ar komandām paliks līdzšinējās telpās.

"Saistībā ar sporta skolu reorganizāciju plānots ietaupīt 149 000 latu gadā," uzsvēra Sporta pārvaldes vadītājs.

Kā ziņots, Rīgas sporta skolas reāli likvidētas netiks un audzēkņiem nodarbību vieta nebūs jāmaina, iepriekš teica Villerušs.

Villerušs skaidroja, ka finansējums no valsts puses sporta skolu darbības nodrošināšanai esot ievērojami samazināts - piešķirta tikai aptuveni trešdaļa jeb 36% no nepieciešamā finansējuma treneru likmēm. "Līdz ar to pašvaldībai jāatrod šīs divas trūkstošās."

Nevienas sporta skolas telpas netiks atstātas, un neviena nodarbību grupa netiks slēgta, tikai tiks apvienota administrācija. "Sporta skolas nosaukuma likvidācija nenozīmē, ka tiks likvidēta, piemēram, sporta bāze Juglā. Paukotājiem nebūs jābrauc uz Pārdaugavu, viņi varēs trenēties turpat, kur iepriekš," norādīja Vilerušs.

Pašvaldības ierēdnis atzina, ka vissarežģītākā esot situācija ar basketbolu, kas galvaspilsētā ir ļoti populārs sporta veids un ar kuru nodarbojas astoņās sporta skolās.

"Basketbols tiks apvienots vienā sporta skolā, bet, pareizi strukturējot, varēs saglabāt filiāļu tīklu un iekšējo konkurenci starp tām, tāpat arī saglabāt komandas. Šis plāns izstrādāts tā, lai nezaudētu esošās grupas un tās varētu palikt esošajās vietās," apgalvoja Villerušs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV