Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šlesers jaunas valdības veidošanā sola "nevairīties no atbildības"

LETA, 16.09.2009. 10:21

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) sola, ka "nevairīsies no atbildības" gadījumā, ja būs nepieciešams veidot jaunu valdību.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija" Šlesers noliedza, ka valdības stabilitāti varētu iedragāt LPP/LC atteikšanās to turpmāk atbalstīt.

"Valdība kritīs tikai tāpēc, ka tajā nav saskaņas," sacīja Šlesers. "Problēma ir tā, ka valdība nestrādā kā vienota komanda. Partija "Jaunais laiks" mēģina pazemot savus partnerus un uzvelt atbildību uz partneru pleciem. Izskatās, ka šī valdība kritīs, bet ja būs jāveido jauna valdība, mēs neizvairīsimies no atbildības."

Šlesers uzsvēra, ka strīdi un kašķi valdībā destabilizē politisko situāciju.

Kā ziņots, LPP/LC domes sēdē pagājušajā nedēļas nogalē tika paziņots, ka šī partija nevēlas turpmāk atbalstīt Valda Dombrovska (JL) vadīto valdību.

LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Šlesers uzsvēra, ka Dombrovska vadītajai valdībai ir jābeidz savstarpējie kašķi un iepriekšējo premjeru apvainošana, bet jāpiedāvā konkrēta programma valsts izvešanai no krīzes. Pretējā gadījumā LPP/LC vairs neatbalstīs Dombrovska valdību, un tā kritīs, norādīja Šlesers.

Vairāki TP politiķi aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka valdību var veidot tikai tad, kad ir jauns premjera amata kandidāts, un pagaidām nekas neliecina, ka Šleseram izdotos par tādu kļūt.

Pagaidām nav īstais brīdis gāzt valdību, jo partija "Jaunais laiks" (JL) sevi nav izsmēlusi, aģentūrai LETA norādīja kāds TP pārstāvis.

Savukārt JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa aģentūra LETA uzsvēra, ka Šlesera ambīcijas kļūt par premjeru un TP izmisums var kopā radīt pamatu, lai apvienotos un gāztu valdību, taču šāda valdība varētu būt ļoti nepopulāra.

Opozīcijā esošās partijas "Saskaņas centrs" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs vaicāts, vai viņš varētu atbalstīt vai darboties vienā valdībā ar LPP/LC, aģentūrai LETA uzsvēra: "Šī sasaukuma Saeimas laikā noteikti nē."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV