Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Policija par kokaīna tirgošanu aizturējusi taksometra vadītāju

LETA, 16.09.2009. 11:11

Policijas darbinieki par kokaīna tirgošanu aizturējuši kādu taksometra vadītāju, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko.
Policija par kokaīna tirgošanu aizturējusi taksometra vadītāju

RRP Kriminālpolicijas darbinieki naktī uz 10.septembri kopumā aizturēja trīs personas - divas par kokaīna iegādāšanos un glabāšanu, bet vienu - par kokaīna realizāciju.

Par kokaīna realizāciju aizturētais taksists policijas darbinieku redzeslokā nonāca aptuveni 2009.gada februārī. Piesardzības nolūkos, lai nepiesaistītu policijas darbinieku uzmanību, kokaīnu viņš realizēja, izmantojot savu darba automašīnu ar taksometra firmas simboliku. Policijas darbinieku darbu apgrūtināja gan šis apstāklis, gan tas, ka viņš galvenokārt ar narkotiku realizāciju nodarbojās diennakts tumšajā laikā - vakaros un naktīs. Narkotikas realizēja dažādās vietās Rīgā.

Aizturēšanas brīdī pie narkotiku izplatītāja tika izņemti pieci grami kokaīna. Veicot kratīšanu viņa automašīnā, tika izņemti vēl 15 grami kokaīna, trīs grami metamfetamīna un trīs grami marihuānas, kas bija noslēpti zem automašīnas priekšējo sēdekļu pārvalkiem tā, lai tos nevarētu sataustīt gadījumā, ja automašīna tiek pārmeklēta.

Ilgstoša darba rezultātā policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot neapdzīvotu dzīvokli ārpus Rīgas, kurā narkotikas slēptas un fasētas. Veicot kratīšanu tajā, tika atrasti elektroniskie svariņi, polietilēna maisiņi narkotiku fasēšanai, trīs kafijas maļamās dzirnaviņas, kurās tika sajauktas narkotikas ar dažādiem piemaisījumiem lielāka narkotiku daudzuma iegūšanai, kā arī aptuveni 100 grami zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes masas un aptuveni 100 grami pulverveida vielas, kas, visticamāk, attiecīgi varētu būt marihuāna un metamfetamīns. Aizturētais dzīvoja ar ģimeni citā adresē, kurā narkotikas neslēpa.

Kratīšanā izņemto vielu veids un precīzs to svars vēl tiks noteikti ekspertīzē, jo narkotikas atradās daudzos iepakojumos - gan mazos, gan lielākos.

11.septembrī narkotiku izplatītājam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, bet pārējām divām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV