Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Gada inflācija Latvijā - vairs tikai septītā augstākā ES

LETA, 16.09.2009. 14:26

Gada inflācija Latvijā augustā samazinājās līdz 1,5%, salīdzinot ar 2,1% jūlijā, un bija vairs tikai septītā augstākā Eiropas Savienībā (ES), liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.
Gada inflācija Latvijā - vairs tikai septītā augstākā ES

Tādējādi gada inflācija Latvijā jau piekto mēnesi pēc kārtas nav augstākā ES.

Pirms tam inflācija Latvijā ar nelieliem pārtraukumiem vairāk nekā četrus gadus bija augstākā starp visām ES valstīm.

Pēc iepriekš paziņotajiem Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes datiem, kas aprēķināti pēc atšķirīgas metodoloģijas, gada inflācija Latvijā augustā bija 1,8%.

Pēc "Eurostat" datiem, augustā visaugstākā inflācija ES bija Ungārijā - 5%, Rumānijā - 4,9%, Polijā - 4,3%, Lietuvā - 2,2% un Zviedrijā - 1,9%.

Savukārt desmit ES valstīs augustā patēriņa cenas bija zemākas nekā pirms gada. Vislielākā deflācija bijusi Īrijā, kur patēriņa cenas gada laikā samazinājušās par 2,4%. Nākamais lielākais cenu samazinājums bijis Portugālē - par 1,2%, Kiprā - par 0,9%, Spānijā - par 0,8% un Igaunijā un Beļģijā - par 0,7%.

Salīdzinot ar jūliju, astoņās ES valstīs gada inflācija ir samazinājusies, 17 valstīs - palielinājusies, bet divās valstīs nav mainījusies.

Kopā ES gada inflācija augustā bija 0,6%, salīdzinot ar 0,2% jūlijā. Eirozonā jau trešo mēnesi pēc kārtas bijusi deflācija, tomēr augustā tā samazinājusies līdz 0,2%, salīdzinot ar 0,7% jūlijā.

Mēneša laikā gan visā ES, gan eirozonā patēriņa cenas ir palielinājušās par 0,3%.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV